Naslovna VESTI PSI KAKAV PAR: Ženka staforda usvojila svraku – čak joj krenulo mleko kako...

KAKAV PAR: Ženka staforda usvojila svraku – čak joj krenulo mleko kako bi je hranila!

0
staford i svraka

Neverovatno lepa priča o fantastičnom i nesvakidašnjem prijateljstvu stiže nam iz Australije. Kujica stafordskog terijera Pegi postala je “majka” jednoj teško povređenoj svraki.

staford i svraka

Kada je Džulijet, vlasnica preslatke stafordke Pegi uz asistenciju svoje ljubimice pronašla telo male svrake u travi tokom uobičajene šetnje mislila je da se radi o uginuloj ptici. Međutim, Pegi je pokazala veliko interesovanje za malu pticu pa je Džulijet bolje pogladela. Shvatila je da je ptica živa, ali u veoma lošem stanju. Na veliko oduševljenje Pegi, uzela je svraku i odnela je svom domu.

KAKVI SMO TO LJUDI?: Služio svima na razminiranju, a ostavljen da jede kamenje!

Džulijet nije verovala da će ptica preživeti. Potražila je pomoć veterinara koji joj je objasnio kako da je neguje. Pegi se nije odvajala od pernatog prijatelja. Džulijet je tražila i pronalazila crviće, usitnjavala ih i strpljivo hranila nemoćnu pticu na pipetu.

staford i svraka

U jednom trenutku, Pegi koja nije bila skotna počela je da proizvodi majčinsko mleko. Neverovatno ali istinito, svraka je počela da pomalo pije to mleko i za nedelju dana se oporovali. Pegi je sve vreme spavala uz svoju prijateljicu, čuvala je i na samo svoj način negovala.

staford i svraka

I svraka je odgovorila na svoj način. Ne odvaja se od svoje nove „mame“. Njih dve su postale nerazdvojne. Džulijet priča: „Od kada se potpuno oporavila mi u kući držimo otvorene prozore i vrata u pokušaju da je nagovorimo da odleti i da se vrati u prirodu. Međutim, čini se da ona nema nameru da nas napusti.“

STRAVIČNE SLIKE IZ ŠAPCA – Svirepo ubijeni psi pronađeni u šumi

staford i svraka

Situacija se sada pomalo iskomplikovala. Naime, Pegi i dalje proizvodi mleko a svraka često kljuca njene bradavice u pokušaju da se nahrani. Naravno to je neprijatno i bolno za Pegi koja nema nameru da odustane i da spreči prijateljicu. Džulijet je primorana da Pegi sada oblači u košulje koje sprečavaju svraku da kljucka bradavice.

staford i svraka

Pegi i svraka koja je dobila ime Moli imaju neki svoj jezik kojim se sporazumevaju. Ušuškaju se pred spavanje zajedno i očigledno uživaju u svakom zajedničkom trenutku. Ni jedan trenutak tokom dana se ne odvajaju, sve rade zajedno. I šta još reći na ovakvo prijateljstvo osim: ugledajmo se na njih.

Izvor:  metro.co.uk  Foto: Caters news

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKVI SMO TO LJUDI?: Služio svima na razminiranju, a ostavljen da jede kamenje!
Sledeći tekstPOSLEDNJE ZBOGOM PRIJATELJU: Konji se poslednji put pozdravljaju sa uginulim prijateljem.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime