Naslovna VESTI PSI Psa Šampa su držali bez hrane i vode, dok se nije pretvorio...

Psa Šampa su držali bez hrane i vode, dok se nije pretvorio u ŽIVOG KOSTURA!

0
zivog kostura petface

Lagana večernja šetnja u Laursenu, u Južnoj Karolini, početkom avgusta donela je neočekivan prizor jednom stanovniku tog grada. Tokom šetnje ugledao je psa, ispred  jedne kuće koji je gotovo nepomično ležao na tlu. Pas je više ličio na skelet, nego na životinju.

Pas je teško disao, a „živi skelet“ je bilo jako teško gledati.

Ovaj dobri čovek je fotografisao iznemoglog mastifa i prijavio slučaj kontoli životinja. Radnici su brzo stigli u pomoć psu. Oslobodili su ga teškog okovratnika i lanca i odvezli ga lokalnom veterinaru.

TRAŽI SE VLASNIK: Pronađen pas u Banovcima – živi kostur! Nagrada za informaciju ČIJI JE?

-Pas star šesnaest meseci, nazvan Šamp, trebalo je da ima bar 110 kilograma, ali je ovaj bio mršaviji od 50 kilograma. Iako je Šamp bio na ivici smrti, njegovi novi staratelji su shvatili da je daleko od odustajanja od života, naveli su u veterinarskoj stanici.

zivog kostura petface

Volonteri sa Rescue Dogs Rockom, spasilačkom organizacijom iz Njujorka, čuli su za strašno zdravstveno stanje u kojem se ovaj pas nalazi i odmah su shvatili da mu moraju pomoći. Sledećeg jutra, spasioci su kontaktirali kontrolu životnja i ovaj „šampion“ je prebačen u obližnju kliniku, gde je dobio višečasovnu veterinarsku negu.

-Nalazio se u užasnom stanju i bila mu je potrebna transfuzija krvi, rekao je Džeki O’Sulivan, suosnivač Rescue Dogs Rock NIC-a, dodajući da pas nije imao mišićnu masu i da nije mogao regenrisati crvena krvna zrnca, bio je anemičan i njegove desni su bile bele.

On smatra da pas ne bi živeo više od 12 sati i da je bio jako blizu smrti.

zivog kostura petface

Dok je Šampova budućnost ostala neizvesna, njegova prošlost se ubrzo razotkrila.

Istragom šerifa okruga Laurens otkriveno je da je ovaj pas bio bez vode i hrane unutar domaćinstva svog vlasnika iako su druge životinje bile dobro zbrinute. Vlasnik je uhapšen, ali je ubrzo oslobođen zbog suđenja koje je zakazano za oktobar.

ZAGREB: Kada su ga pronašli, Brook od gladi nije mogao ni da stoji!

Kada su objavili fotografiju na kojoj se vidi u kakvom je stanju Šamp bio kada su ga zatekli, ta fotografija je pokupila brojne negativne komentare i reakcije.

Veterinarski radnci kažu da je Šamp jedan vedar i razdragan pas. On je srećan zbog malo ljubavi i pažnje koju mu pružaju.

Šamp je pronašao svoju porodicu koja ga je udomila i sada je srećan pas, daleko od prošlosti u kojoj je patio.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst„Da li izgledaš kao tvoj pas?“ – Fotografije vlasnika i njihovih pasa – UPOREDITE SAMI (FOTO)
Sledeći tekstPRILIKA: Fejsbuk otvorio opciju za donacije, veoma interesantna organizacijama za brigu o životinjama!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime