Naslovna VESTI PSI ZLOČIN NAD PSIMA I MAČKAMA: Kako je Ukrajina postala najveći izvoznik ovih...

ZLOČIN NAD PSIMA I MAČKAMA: Kako je Ukrajina postala najveći izvoznik ovih životinja!

0

Aktivisti za prava životinja kažu da posao izvoza životinja iz Ukrajine cveta. Postoje dva odvojena tržišta: “belo” prodaja čistokrvnih štenaca iz odgajivačnica stranim kupcina i “crno”.
“Crni” posrednici prikupljaju beskućne, stare i bolesne životinje, navodno za “usvajanje “ u inostranstvu.

Ali, u stvari, većina životinja će se suočiti sa neizvesnom sudbinom – šalju se u laboratorije za eksperimente. Prema aktivistima za prava životinja čak su i neka ukrajinska skloništa uključena u ovaj posao. A što se tiče količine isporuke “žive robe” Ukrajina je došla na jedno od prvih mesta u Evropi.

TRAGIČNA SUDBINA NAJVOLJENIJEG PSA: Igrao Badija košarkaša, ali nije se znalo kako je završio…

– Prodaju se grupe, plus ili minus par živtoinja – to nije problem. Prema tome, niko se ne muči mnogo sa isporukom. Glavno je da se nabave što jeftinije po glavi – rekao je posrednik koji kupuje pse.

Razumeli smo kako funkcioniše transport za izvoz kućnih ljubimaca iz Ukrajine – Za novac mogu napisati i da je papagaj štene – kaže on za portal strana.ua

ČUDO PRIRODE: Ovo neobično i prelepo stvorenje ostavlja bez daha! (VIDEO)

Ukrajina pošalje godišnje hiljade domaćih životinja ( uglavnom pasa i mačaka ) u inostranstvo. Postoje dve kategoruje životinja u potražnji.

Prvo su čistokrvni štenci i mačići. U Ukrajini postoje odgajivačnice za desetine rasa, štenad je upisana u međunarodne registre, učestvuju na takmičenjima i istovremeno su mnogo jeftiniji od pasa iz evropskih ili američkih odgajivačnica.

Na primer, francuski buldozi koji se u Ukrajini prodaju za 5-30 hiljada grivni, u Kanadi koštaju 2-3,5 hiljada dolara a maksimalna cena dostiže 4-4,5 hiljade dolara. Cene su otprilike iste u Sjedinjanim Državama. Pomeranski špic, koji je voljen u Evropi kod nas košta оkо 1.000 dolara, a u Nemačkoj ili Francuskoj cena dostiže 3.000. To je sitacija za većinu pasmina. I to je zaista prestrašno!

Još je strašnije sledeće – druga kategorija životinja koje se izvoze iz Ukrajine su za „ponovnu klasifikaciju “.

– То su životinje sa ulice, štenci, stari i bolesni psi i mačke. Ali u ovoj grupi se mogu naći i čistokrvni psi. Posrednici ih prikupljaju, uglavnom besplatno, na ulici ili od ljudi koji iz ovog ili onog razloga više ne mogu da drže svoje ljubimce. Oni im pričaju da u inostranstvu postoje “usvojitelji” za ove životinje. To su navodno bogati i saosećajni stranci koji pristaju da se brinu o životinjama, troše novac na njihovo lečenje, itd. Ustvari, ima i takvih idealnih vlasnika ali su vrlo retki. Većina životinja se šalje potpuno različitim putevima. Kupuju ih razne evropske laboratorije koje testiraju lekove, sprovode eksperimente – rekao je posrednik koji se bavi trgovinom psima za portal strana.ua.

Kako posrednik navodi, čini se da ova mafija hara svuda i da nema načina da se zaustavi:

– U praksi policija jednostavno zatvara oči na ovaj problem što daje slobodnu aktivnost dilera životinja – kaže on.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVLASNIK SE NA UŽASAN NAČIN OTARASIO DVA PSA: Pronalazačima Done i Hubija sledi nagrada! (FOTO)
Sledeći tekstU zagrebačkom zoološkom vrtu PRVI PUT ROĐENI patuljasti mungosi!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime