Naslovna VESTI PSI BEOGRAD: Malena je preživela zlostavljanje vlasnika i moli vas za pomoć!

BEOGRAD: Malena je preživela zlostavljanje vlasnika i moli vas za pomoć!

0
zlostavljanje petface

Priča počinje u februaru, u beogradskom naselju Partizan na Adi, gde je nekoliko žitelja iz istoimenog naselja molilo i obraćalo se ljubiteljima i Udruženjima za zaštitu životinja da pomognu u zaustavljanju nasilja nad nedužnom kujicom.

Posle velikog broja poziva u pomoć i prijava slučaja, predstavnici Udruženja Klempa su odreagovali i otišli da adresu!

zlostavljanje petface

Iznemogla i vidno zlostavljana kujica, stara 13 godina, nalazila se na stazi ispred kuće svog vlasnika, koji ju je tukao, šutirao, ostavljao je bez hrane. Osim što je bilo u pitanju direktno fizičko zlostavljanje, vrata od kućice su jo uvek bila zatvarana na veoma niskim zimskim temperaturama. Tako je Malena ležala na betonu, ispred svoje kućice, onemogućena da uđe u nju, a umesto vode, sipali su joj da pije soc za kafu.

Pročitajte još:
BRAVO ZA VASPITAČE: Dečica iz vrtića u Zemunu posetila Prihvatilište za napuštene pse!

zlostavljanje petface

Kada su se članovi Udruženja Klempa pojavili vlasniku ispred kuće, naišli su na drsko objašnjenje da je pas star i kao takav im smeta i da treba da ‚‚crkne‚‚. Inače se radi o porodici koja je po svedočenju komšija u naselju, u više navrata zlostavljala životinje, što pse (štence i odrasle pse), što mace…

Pročitajte još:
BRAVO, BRAVO: U akciji Petface-a i takmičenja u klizanju sakupljeno 250kg hrane za napuštene!

Kujica je odmah oduzeta vlasniku i odvedena kod veterinara, gde je posle detaljnih analiza ustanovljeno da je pored neuhranjenosti, prisutna deformacija kičme kao posledice udaraca ali i problem sa bešikom zbog povrede kičme.

Prva dva meseca zbog nanetih povreda nije mogla da urinira sama, već isključivo uz nečiju pomoć, pritiskanjem bešike. Dobila je ime Malena.

zlostavljanje petface

Danas, posle 4 meseca, posle sveg ašto je preživela, zlostavljanje vlasnika, glad, bol,.. Malena je izlečen i oporavljen pas, ali bez doma.

– Postoji li, neka dobra duša ili znate nekog kome bi ona bila drugarica pod stare dane, ko bi joj pružio, da bar sada u svoj svojoj starosti oseti da ima dragog Čoveka pored nje? Bitno mi je samo da je Beograd i okolina, kako bih mogla da dostavljam hranu za nju svaki mesec. Uz Malenu ide i njena kućica da može leti da uživa u svom dvorištu. Ukoliko imate ogromnu dušu da jednom ovako milom biću a starom i napaćenom, poklonite bar još koju godinu života, da živi u miru, i bude srećna jer je voljena, javite mi se na 063 658 703. Unapred zahvalna, Jelena, napisala je Jelena iz Udruženja Klempa!

Dakle, sve ste čuli. Podelite Maleninu priču i pomozite da svoju starost provede u miru, igri, sreći i ljubavi!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDjuk je zbog svog stanja bio osuđen na klanje. Ali, jedna porodica je odlučila da ga spasi!
Sledeći tekstKada su ga spasioci našli nisu bili sigurni da li je on živ ili mrtav. Danas on veselo skakuće!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime