Naslovna VESTI PSI VRANJE: Podneta krivična prijava protiv D.M. koji se hvalio zlostavljanjem i ubijanjem...

VRANJE: Podneta krivična prijava protiv D.M. koji se hvalio zlostavljanjem i ubijanjem pasa!

0
zlostavljanjem petface

Protiv D.M. iz Vranja koji se očigledno bavio zlostavljanjem pasa kruševačko Udruženje ORPAK podnelo je krivičnu prijavu! Kako su naveli, prijava se podnosi zbog „kaznenog dela mučenja i lišavanja života životinja opisanog u čl. 5 stav 1 tačka 18 Zakona o dobrobiti životinja, kršenja osnovnih načela zaštite i dobrobiti životinja u Republici Srbiji čl. 4 stav 1, kršenje opštih mera Zakona o divljači i lovstvu čl. 22 stav 1 tačka 1, 2 3, član 102 stav 1 tačka 1, 2 3 i član 105, stav 1 tačka 1 kršenja opštih i posebnih mera zaštite dobrobiti životinja Zakona o veterinarstvu čl. 138 stav 1, 6 kao i krivično delo lišavanja života i mučenja životinja iz čl. 269 stav 1 Krivičnog zakonika“.

KRIVIČNA PRIJAVA: Lazar G.V. osumnjičen da uzgaja pse za borbe i učestvuje u njima!

Naime, pre 4 dana, tačnije 14. januara, Facebook su preplavile fotografije mučenih i zlostavljanih pasa sa juga Srbije. Na profilu osumnjičenog D.M. nalaze se fotografije uznemiravajućeg sadržaja zlostavljanja, mučenja i ubijanja životinja. Na fotografijama koje su sačuvane, se nalaze uglavnom psi, rase nemački lovni terijeri, veoma krvavi i puni rana i komentari koliko je nelegalna utakmica trajala.. Takođe, navodi se da se radi o lisici, lisice se nažalost najčešće koriste za ovakvo mučenje, za tzv. „jamarenje“ koje je strogo zabranjeno Zakonima.

zlostavljanjem petface

– Podsećamo da je organizovanje borbi domaćih i divljih životinja su strogo zabranjene i kažnjive Zakonom te zahtevamo od nadležnih da pokrenu i krivični postupak protiv lica koje se vide na fotografijama, pronađu počinioce ovih krivičnih dela i zaustave ovu nelegalnu radnju, navodi se u saopštenju ORPAK-a i dodaju:

NAJNOVIJA VEST: Krivična prijava protiv Pančevca (68) za ubijanje psa!

– Kako zbog svega navedenog smatramo da su u delu osumnjičenog Dušana Mitka iz Vranja, ostvarena sva bitna obeležija kaznenog dela mučenja i lišavanja života, iz čl. 82 stav 1 tačka 1, 2, 3, 9, 10, 11, 12, 21, 27, 30, 42, 43, 44, 45, 79, član 85 stav 1 tačka 1 i 2 Kaznenih odredba Zakona o dobrobiti životinja i krivično delo zlostavljanje, mučenje i ubistvo životinja iz člana 269 stav 1 Krivičnog zakonika, kršenja opštih mera Zakona o divljači i lovstvu čl. 20 stav 1 tačka 2, stav 3, čl. 22 stav 1 tačka 1, 2 3, član 102 stav 1 tačka 1, 2 3, 8, 25; član 105, stav 1 tačka 1 i kršenja opštih i posebnih mera zaštite dobrobiti životinja Zakona o veterinarstvu čl. 138 stav 1, 6, zahtevamo da Osnovno javno tužilaštvo u Vranju po hitnom postupku preduzme sve Zakonom predviđene radnje i da protiv osumnjičenog u roku od 15 dana pokrene Krivični postupak, takođe da pokrene postupak i protiv odgovornih lica koja su učestvovala u ovom nelegalnom „takmičenju“, prijava je podneta i ostalim nadležnim institucijama.

Da li je ovo samo još jedan slučaj zlostavljanja koje će otići u zaborav? Ostaje da vidimo,..

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOVO JE DAN ODLUKE: Ako se razmišljaš – sada je pravo vreme da UDOMIŠ!
Sledeći tekstVaspitačica Sandra uči svoje mališane kako da pomažu napuštenim životinjama!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime