Naslovna VESTI MAČKE 10 iritantnih načina na koje vam maca govori da vas voli: Ako...

10 iritantnih načina na koje vam maca govori da vas voli: Ako zuri u vas ili viri dok ste u kupatilu!

0
zuri petface

Maca zuri u vas non stop? Gricne vas ili neprestano mjauče? Ok, ovo jeste ponekad iritantno, ali to je njen način da vam kaže da VAS VOLI!

Pitali smo nekoliko vlasnika maca i svi su složni u jednom – mace su neodoljivo slatke, ali ponekada svojim ponašanjem potpuno iritiraju. Međutim, stručnjaci kažu da one tako pokazuju iskrenu naklonost. I šta još?

MAČJI ZAGRLJAJI: Ovo je znak da Vas Vaša maca voli!

1.Ujeda vas
Dok odmarate na krvetu, uz omiljenu knjigu i macu, koja je sklupčana pored vas, odjednom se ona uzvrpolji i gricne vas! Da li vam se to nekada desilo? Nemojte se više ljutiti na nju, jer je grickanje ili “ujedanje iz ljubavi” samo još jedan od načina, pomalo čudnih, da vam mačka pokaže naklonost.

2.Mjauče
Mjaukanje ponekad može da bude vrlo slatko, ali ponekad mačje vokalizacije mogu prerasti u one iritirajuće. Zapravo, one uopšte i ne žele da nas izlude. Mačke mjaukanjem ne komuniciraju međusobno, već isključivo sa ljudima i to porukom da nas vole!

zuri petface

3.Pokazuje vam zadnjicu
Ovo je možda jedan od najsmešnijih načina na koji vam maca šalje poruku ljubavi! Iako nije baš prijatno da vam mačka pokazuje zadnjicu dok nešto radite, ovakvim ponašanjem one pokazuju naklonost i poverenje.

4.Zuri u vas
Da li ponekad imate onaj osećaj da vas neko posmatra? Okrenete se, i spazite vašu mačka koja zuri u vas širom otvorenih očiju, terpne jednom polako i nastavi da vas gleda. Ne brinite, nije ovo ništa čudno, jer vi zapravo imate retku privilegiju. Mačke ostvaruju kontakt očima samo sa ljudima od poverenja. A kada maca trepne, šalje vam poljubac. Trepnite i vi da joj uzvratite!

zuri petface

5.Gazi vas
Kada mačka gazi određene delove vašeg tela, kao da vas “mesi”, ona time izražava najdublju naklonost i ljubav. Ovo ponašanje je zapravo instinktivno iz najranijeg perioda, kada mačići šapicama stimulišu lučenje mleka svoje majke. Odrasle mačke nastavljaju sa ovakvim ponašanjem kada se osećaju najopuštenije, zadovoljno i voljeno.

Ako vaš pas pokazuje neki od ovih 10 znakova – govori vam da vas voli!

6.Špijunira vas ispod vrata od kupatila
Kupatilo je jedino mesto gde zapravo imate privatnosti. Osim u slučaju kada imate macu koja vam pokazuje naklonost i ljubav 🙂 Sigurno ste primetili šapice ipod vrata kako vas traže, a budite srećni jer ovakvo ponašanje je potpuno prirodno iskazivanje ljubavi.

zuri petface

7.Grebe nameštaj
Nas potpuno iritira kada nas mačka gleda pravo u oči dok šapama grebe kauč, ali zapravo je grebanje prirodno ponašanje kojim mačka pokazuje naklonost. Zapravo, ona tako ostavlja vizuelne tragove “vlasništva” na vašoj omiljenoj fotelji.

8.Liže vas
Mačke se ponekad i međusobno “umivaju”, ali samo sa onim mačkama koje one obožavaju. Lizanjem “omiljenog ljudsog bića” mačka ostavlja miris i označava vas kao deo porodice.

9.Leži na vašem kompjuteru
Baš u toku pisanja važnog dokumenta, vaša maca iznenada skoči na sto i odluči da se prošeta po sred tastature. Takođe, mačka često odluči da je kompjuter baš idealno mesto za popodnevnu dremku. Mačke obožavaju da budu u centru pažnje, pa je ovo samo još jedan način da vam kaže: “Hej, gledaj u mene! Ja sam važnija od bilo čega!”

zuri petface

10.Upada vam u spavaću sobu
Mačka ne razume pojam privatnosti. Zaslepljene ljubavlju, mnoge mačke ne mogu da podnesu pomisao da spavaju odvojeno od svojih vlasnika.

Da li ste se prepoznali u nekom od ovih 10 “ljubavnih načina”?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAJNOVIJA VEST: Spasio je na desetinu ljudi iz zemljotresa, a noćas je OTROVAN!
Sledeći tekstZOO VRT NA METI OPTUŽBI: Ofarbali magarca u zebru!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime