LEBANE: Zašto izgladnela argentinska doga NE MOŽE biti oduzeta vlasnicima?

Argentinska doga, Dogo argentino, Argentinski pas – isti naziv za snažnog psa, neustrašivog, psa za iskusne vlasnike. Ono što odlikuje ovog psa na prvi pogled je čvrsto, snažno, elegantno, mišićavo telo.

Sve ono što NEĆETE primetiti na nesrećnom psu, koji je povod naše priče!

argentinska doga petface

Naime, redakciji Petface javila se gospođa Slavica zgrožena onim što je videla, u čemu je svedočila i zbog čega i dalje čeka odgovore nadležnih!

Pročitajte još:
LESKOVAC: Draganinog psa NAMERNO je udario čovek džipom i rekao: Nije mu tu mesto!

argentinska doga petface

– Komunalnoj inspekciji je, pre nedelju dana, 8.juna 2016., žena prijavila da se u njenom dvorištu nalazi komšijski pas koji je upao kod njenih kokica i pokidao ima noge,. Takođe je rekla da se pas i dalje nalazi kod njih u dvorištu i da zbog njega ne smeju da izađu iz kuće. Sa komunalnom inspektorkom sam otišla da vidimo o čemu se radi. U dvorištu smo zatekle psa, rase argentinska doga, vidno izgladnelog. Pas nije bio agresivan, jer sam ga „normalno“ izvela iz dvorišta u kom je bio. Sam je ušao u svoje, priča nam Slavica!

argentinska doga petface

Od komunalnih inspektora Slavica je tada saznala da je pas vlasnički i da se o njegovom stanju mora obavestiti i veterinarska inspekcija!

Pročitajte još:
Vozač GSP-a na liniji 29 zaustavio saobraćaj, jer nije hteo da vozi čoveka sa psom u torbi!

– U četvrtak sam sa veterinarskim inspektorom, komunalnom inspektorkom i veterinarom obišla psa. Pas nije imao ni kap vode, komšinica je i tog dana rekla da psa tuku, da se skoro oštenila (mi štence nismo našli, niti ona ima mleko). Vlasnici, kao ni prethodnog dana nisu bili kod kuće. U petak ponovo…Veterinarski inspektor i ja otišli smo da obiđemo psa. Ponovo niko nije bio kod kuće ili niko nije hteo da otvori. Za vikend, isto, prepričava nam stanje sa lica mesta.

argentinska doga petface

Slavica nije mogla da ostane imuna na stanje ovog nesrećnog psa, tako da ga je do ponedeljka redovno hrnaila i donosila svežu vodu! To više nije moguće, jer – kako nam kaže – kuja je sada zaključana u šupi!

argentinska doga petface

– Veterinarski inspektori su rekli da pas može biti prebačen, za početak u veterinsarku stanicu u Lebanu, a kasnije, kada se sredi papirologija u leskovački azil. Ja sam pristala da preuzmem na sebe da ga hranim i nabavim mu hranu, samo da ga izvuku. Međutim, do danas ništa nije urađeno koliko znam. Pored toga, našli su niz razloga, zašto pas NE MOŽE biti oduzet. Jedan od razloga je i taj što vlasnika ne mogu da nađu. Kako sam saznala, u ponedeljak je vlasniku uručeno rešenje komunalne inspekcije. Ali, i dalje ništa, kaže nam Slavica!

argentinska doga petface

Kuja, kako smo saznali, nije ni čipovana. Svakako dovoljno razloga da pas bude oduzet, a vlasnik gonjen zbog nesavesnog i neodgovornog vlasništva,… Ali, da li će tako i biti? Ostaje da sačekamo nove informacije od Slavice..

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0