Naslovna VESTI Gluvi i slepi zeka Batons ima najbolju drugaricu koja brine o njemu

Gluvi i slepi zeka Batons ima najbolju drugaricu koja brine o njemu

0
PODELI

Pravi prijatelji se u nevolji poznaju. Ova poslovica kao da je poslužila dvoma nerazdvojnim zečevima koji borave u prihvatilištu, da lakše prebrode period bez vlasnika. Oba zeca, Brambl i Batons se nisu poznavali pre, a ostavljeni su u prihvatilištu za male životinje u Engleskoj, jer vlasnici više nisu mogli da brinu o njima.

Brambl je petogodišnja zečica spuštenih ušiju koja je najbolji drug šestogodišnjem Batonsu –  himalajskom zeki koji pati od brojnih zdravstvenih problema. Oni su sada najbolji prijatelji i nerazdvojni su. 

batons petfaceBatons bi bio potpuno izgubljen bez Brambl. Gluv je i skoro potpuno slep, a ima i oštećenje mozga, tako da ga Brambl pažljivo čuva i pomaže mu da se snađe. Svi su znali da je Brambl pravo srculence, a kada se sprijateljila sa Batonsom, pokazala je svu svoju velikodušnost i nesebičnost. To je ono što je njemu bilo preko potrebno.

batons petface Batons je zaražen parazitom koji napada zečeve i može biti koban, ali prvenstveno je njegovo zdravlje narušeno time što ne čuje i ne vidi dobro. Prema brojnim istraživanjima, zečevi su veoma socijalne životinje i potrebno im je društvo, jer kada su usamljeni znaju da budu nervozni.

Pročitajte još: OMILJEN MEĐU KOLEGAMA: Preslatki zec Spidi počasni član kolektiva!

Brambl usmerava Batonsa kuda da se kreće i upozorava ga kada naiđe na opasnost. Batons se najviše oslanja na čulo njuha. Ona je nežna prema njemu, mazi ga i čuva dok spava da bi mu bilo toplo, čak i deli hranu sa njim.

batons petfaceUprkos bolesti Batons obožava da istražuje nove stvari, voli da se igra, sedi na suncu i sve to u društvu voljene Brambl.

Pročitajte još: Ova žena je bila PARALIZOVANA, dok nije usvojila dva ZECA!

Dok čekaju dom, njihovi staratelji u prihvatilištu kažu da će sasvim sigurno usrećiti nekoga baš kao što čine srećnim jedno drugo! 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.