Naslovna VESTI MAČKE NAJSTARIJA MAČKA NA SVETU ŽIVI U SRBIJI: Kika Đokić ima čak 31...

NAJSTARIJA MAČKA NA SVETU ŽIVI U SRBIJI: Kika Đokić ima čak 31 godinu!

0
kika petface

Mačka Kika Đokić živi u Velikom Gradištu, a rođena je 1987. godine. U ovoj poznoj dobi voli da se mazi ili odmara gotovo nepomično, kao da meditira. Zube nema već desetak godina pa je vlasnica hrani iz ruke. Loše vidi i slabo čuje. Zna i da se naljuti. Uostalom, kao i svaka starica.

Kako je za RTS ispričala njena vlasnica, Kika je uvek bila posebna.

Upoznajte Signusa, mačka sa nezvanično najdužim repom na svetu!

– Kika je znala da prstićem zakači hranu i da stavi u usta. Znala je kad tuđe, od neke druge mačke, malo mače plače, da ode da ga smiri kao baka, da ga podoji, uteši. Znala je da posmatra dok druge mačke jedu da se ne približava hrani. Verovatno je smatrala da ona, kao baka, njih treba da zaštiti, da oni budu obezbeđeni, kaže za RTS vlasnica i nastavnica u penziji Branka Đokić.

kika petface

Na osnovu podataka na internetu, koje je pronašao Stefan – Brankin rođak, maca Kika je NAJSTARIJA ŽIVA MAČKA NA SVETU! Najstarija mačka upisana u Ginisovu knjigu rekorda ima „tek“ 26, dok je najstarija ikada – Lusi – imala 39 godina.

133 ljudske godine: Uginula Megi – najstariji pas na svetu!

– Mačje godine se računaju tako što prva kreće sa četrnaest, druge godine puni deset, treće osam i taj broj se polako smanjuje. Pošto Kika ima 30 godina, to bi u ljudskim godinama bilo preko 150, ističe Stefan.

Kika ima i ćerku Seku, koja ima 13 godina. Branka ih je nasledila od svoje majke, a kako tvrdi njene mačke imale su sve uslove kao i bilo koja druga, međutim – tajna dugovečnosti ovih mačaka je bezuslovna ljubav.

Kika obožava da se mazi i odmara, ne može sama da jede, slabije vidi i čuje, i malo je i temperamentna. Osim toga, ona je jedna PRAVA SREĆNICA!

Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.