Naslovna VESTI PSI MARK I PAJO U CRNOJ GORI: Oni koračaju za život bolesne dece

MARK I PAJO U CRNOJ GORI: Oni koračaju za život bolesne dece

0
PODELI
koračaju za život bolesne dece petface

koračaju za život bolesne dece: Irac Mark Kiting, pokrenuo je akciju „Hodom za njihov žvot“ sa ciljem da pomogne deci oboleloj od raka. On je sa svojim vernim psom, pešice krenuo na Krf, u znak sećanja na put naših predaka, koji su tim istim putem hrabro koračali pre ravno 100 godina. Njegova ideja je da na ovaj način inspiriše ljude da se i sami uključe i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.


Oni bez problema savladavaju sve prepreke na koje nailaze – od vrućina i kiše, nepristupačnih terena, planinskih uspona i divljih zveri. Mark i njegov pas Pajo, trenutno se nalaze u Crnoj Gori, a njihov entuzijazam je, uprkos svemu, sa svakim korakom sve veći i veći.

koračaju za život bolesne dece petface
Na divnom putu kroz Crnu Goru, oni susreću srdačne ljude, koji ne propuštaju priliku da sa ovim dvojcem zapodenu razgovor. Tako je, na primer, u jednom momentu, pored njih je zastao jedan čovek sa kombijem da im ponudi prevoz. Nešto što je na početku bilo usputno stajanje, za ovog čoveka je ipak potrajalao mnogo duže. Mark i on, dotakli su se istorijskog konteksta celog ovog putovnja, a čovek je toliko bio inspirisan celom pričom da je odmah poslao praznu poruku na 4080.

Pročitajte još: HODOM ZA NJIHOV ŽIVOT: Mark i Pajo, nadomak Crne Gore

Njihov novi prijatelj, pokazao im je prečicu, pa su se zahvaljujući tome, ubrzo obreli u Plevlju. Posle dužeg vremena, na njihovu veliku radost, ponovo su bili u civilizaciji. Po ulasku u grad, odmah su naišli na džamiju, koja je stara čak pet vekova.Zaputili su se potom ka jezeru, za koje se kasnije ispostavilo da je jezero koje pripada cementari. Zbog toga su šator postavili na obližnjem, prelepom brdašcetu. Ubrzo im se pridružio jedan od meštana, koji je Marka uputio da se upravo na tom mestu na kome se oni nalaze, pre 2.000 godina nalazio drevni rimski grad, naseljen sa 3.000 ljudi. Od Rimljana je posle toliko vremena, ostao i trag, u vidu raznog kamenja i divno isklesanih stubova.

koračaju za život bolesne dece petfaceNaš dvojac, prespavao je na ovom divnom proplanku, a san ih je okrepio više nego inače. Nastavili su svoje pešačenje, a zastali su posle pređenih sedam kilometara, kada su naišli na most i prelepu reku. Kada su se zaustavili, Pajo je zgrabio štap i zatrčao se sa njim prema vodi kako bi se osvežio, a ne dugo potom, ponovo su imali društvo. Pridružio im se čovek za koga se ispostavilo da je novinar u lokalnom listu, pa je Mark iskoristio priliku da mu ispriča sve o svom poduhvatu. I ne samo to…na kraju ovog srdačnog susreta, on im je rekao da slobodno svoj šator postave na njegovoj livadi, a uz to im je dao i voće i povrće.Posle premišljanja da li da nastavljaju put ili da ostanu i da postave šator, ipak su se odlučili da ostanu i da odmore…jer na kraju krajeva – stvarno su zaslužli.
Nećemo više trošiti reči da pohvaljujemo koliko je nesebično to što njih dvojica čine. Da njihov trud ne bi ostao uzaludan, nephodno je da njihovim putem krenemo svi i da im se pridružimo u velikoj akciji . Hodajmo za njihov život.

Humanitarnoj akciji “Hodom za njihov život”, možete se priključiti na sledeći način:

PODRŽITE: Mark i Pajo hodaju za njihov život

 

Galerija fotografija ( kliknite na sliku, radi uvećanja):

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime