KRALJEVO: „Danas je MOJ GRAD izglasao da se PSI u Prihvatilištima ubijaju“!

MOJ GRAD: Lokalna samuprava grada Kraljeva, 20. septembra 2017. godine, izglasala je Odluku, kojom se „napušteni i ničiji psi i mačke „ustupaju“ naučno-istraživačkim ustanovama, odnosno mogu biti uništeni savremenim metodama na human način“.

Ova odluka, smatra Danijel Jović, nije USTAVNA jer kako kaže direktno krši do sada postojeći Zakon.

KRALJEVO: Mariju pretukao sugrađanin zbog psa!

– Lokalna samuprava ovom Odlukom vrši krivično delo zlostavljanje, mučenje i ubijanje većeg broja životinja, navedeno u čl. 269 Krivičnog zakonika, jer na osnovu čl. 42 stav 1 tačka 4 Zakona o dobrobiti životinja NAGLAŠENO JE da:
„Ogled na životinjama se NE SME sprovoditi u slučaju:
4) napuštenih životinja, odnosno životinja iz prihvatilišta“, kaže nam Danijela.

MOJ GRAD petface

Iako je postojala Odluka, donešena još 2015. godine, koja je usklađena Zakonom, oni su je mimo svega, smatra Danijela, svojevoljno promenili.

-Danas je moj grad izglasao da se psi ubijaju. Nova Odluka o načinu i držanju pasa na teritoriji grada Kraljeva, koja sadrži i deo EUTANAZIJA PASA koji završe u Prihvatilištu (suprotno Zakonu o dobrobiti životinja) je upravo IZGLASANA DA SE USVOJI. Sramota me je, kaže nam Danijela!

Protiv ove Odluke za vrlo kratko vreme ustala su sva Udruženja i ljubitelji životinja, pa se Internet usijao od reči podrške borcima za prava životinja u ovom gradu na Ibru.

– Ovo se ne sme dozvoliti! Ako počnu od Kraljeva, proširiće se i na celu državu. Moramo ovo zaustaviti

KRALJEVO: Komšije prijavile Aleksandrinog psa DA LAJE, a on nije u stanu POLA GODINE!

– Samo u Srbiji odluke na lokalnom nivou mogu biti u suprotnosti sa republičkim Zakonima. I niko, nažalost, za to ne snosi posledice. 

– Kraljevo – grad smrti, samo su neki od komentara koje su građani slali na adresu Udruženja „Spaske“ iz Kraljeva.

MOJ GRAD petface

Organizacija ORPAK iz Kruševca pokrenulo je i Inicijativu za izmenu odluke o uslovima i načinu držanja domaćih životinja na teritoriji grada Kraljeva.

– Predlažemo da se između ostalog, nevedenog, donese odluka kojom se Odluka o uslovima i načinu držanja domaćih životinja na teritoriji grada Kraljeva u članu 30 proglašava nevažećom i stavlja van snage. U suprotnom ćemo biti prinuđeni da podnesemo odgovarajuće zakonske prijave protiv nadležnih, kako bi sprečili nenadoknadive štete u vidu smrti pasa i mačaka, dodali su u delu Inicijative ORPAK-a.

Podržite KRALJEVO, podržite ŽIVOT!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0