Naslovna VESTI Pamela Anderson pisala Putinu: “OSLOBODITE KITOVE…!”

Pamela Anderson pisala Putinu: “OSLOBODITE KITOVE…!”

0
pamela anderson petface

Holivudska glumica Pamela Anderson uputila je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu otvoreno pismo, u kome traži oslobađanje kitova orka i beluga koji su zarobljeni blizu mesta Nahotka u regionu Primorski kraj, prenosi Nedeljnik.

Pamela Anderson, koja je i članica Savetodavnog odbora Međunarodnog fonda za dobrobit životinja (IFAW), pismo je objavila na zvaničnoj internet stranici fondacije sa njenim imenom.

U pismu, ona moli Putina da naredi njihovo oslobađanje.

PROČITAJTE I:

Bolesna orka nestala, strahuje se da je UGINULA! (VIDEO)

-Pišem vam u vezi sa 11 orka i 87 beluga kitova koji su trenutno zarobljeni blizu Nahotke. Želim da se zahvalim ruskoj vladi što preduzima važne korake u sprečavanju međunarodne prodaje ovih kitova. Razumem da je vlada preduzela inicijativu da oslobodi ova veličanstvena bića i vrati ih u njihove prirodne vode na ruskom dalekom istoku, napisala je Anderson.

Kako je dodala, nada se da će ruska vlada u saradnji sa ekolozima i međunarodnim stručnjacima razviti profesionalni plan za povratak orki i beluga u njihovo prirodno stanište. 

Ranije je javljeno da je 11 orki nezakonito uhvaćeno radi prodaje u Kini i da se čuvaju u posebnom centru u Nahotki, kao i oko 90 beluga kitova. 

Kako se navodi, pokrenuta je krivična prijava zbog ilegalnog plena, a pre tri dana Putin je naredio Ministarstvu prirodnih resursa i Ministarstvu poljoprivrede da odluče o sudbini kitova do 1. marta.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.