KORISNO: Evo šta treba da sadrži pribor za prvu pomoć ljubimca!

Nikada ne znate da li ćete i kada imati hitan slučaj sa svojom macom ili psom. Zato je vrlo važno da znate šta treba da sadrži takozvani pribor za prvu pomoć.

Na prvom mestu nalazi se broj telefona vašeg veterinara. Ovo je nešto što u svakom momentu, da ne kažemo u mobilnom telefonu, treba da vam je pri ruci. Bilo šta da se desi vašem ljubimcu, konsultacija sa veterinarom nikada nije na odmet!

Dobro je da pri ruci imate fiziološki rastvor koji se može koristiti za ispiranje očiju vašeg ljubimca ili nastale ogrebotine ili manje rane. Zbog rana i zaustavljanja krvarenja u priboru treba da bude i veće pakovanje sterilne gaze.

Trovanje je jedno od najčešćih i ujedno najopasnijih pojava, stoga bi bio dobro da kod sebe imate bočicu hidrogena za oralnu upotrebu, koji možete kupiti u apoteci. Time se izaziva povraćanje i izbacivanje unetih toksina. Ukoliko dođe do trovanja, bez obzira da li ste uspeli privremeno da pomognete svojoj maci, u što kraćem roku posetite veterinara, jer posledice mogu da se jave i znatno kasnije.

Kako se ne bi desilo da u trenutku kada svoju macu treba da odvedete kod veterinara nemate prevoz, u paket za prvu pomoć dodajte i broj telefon prevoznika ili hitne pomoći za kućne ljubimce.

Budite spremni da pomognete svojoj maci u slučaju da dođete u situaciju da joj vaša hitna pomoć zatreba.

Navedena uputstva pomoći će vam da reagujete na vreme!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0