Naslovna VESTI MAČKE ŠEST GODINA KASNIJE: Mačka koja je pala sa trećeg sprata vratila se...

ŠEST GODINA KASNIJE: Mačka koja je pala sa trećeg sprata vratila se kući

0
posle šest godina mačka se vratila

Gubitak ljubimca nalazi se na vrhu skale bola za mnoge ljude – svi koji su bar jednom morali da se zauvek oproste od svoje kuce, mace, hrčka ili bilo koje druge životinje, potvrdiće vam da je to isto kao da su ostali bez člana porodice. Zato nas ne čudi što je Margaret Kudzma izjavila da je taj kobni avgustovski dan 2015. bio najgori u njenom životu: njena sivo-bela mačka po imenu Mini Maks od samo godinu dana jednostavno je nestala.

posle šest godina mačka se vratila

Kudzma i njena neprofitna organizacija „Spasavanje“ posvećena životinjama tokom poslednjih šest godina pomogla je nebrojeno mačaka koje su se izgubile ili su rođene na ulici. Međutim, sve to vreme, Kudzma se nadala da će u nekom trenutku nabasati i na svoje izgubljeno mače.

Pročitajte i ovo: OVO ĆE VAS ŠOKIRATI: Istinita priča o posledicama odbijanja STERILIZACIJE

Pre šest godina, Kudzma je sedela u svom stanu u Pibodiju. Odjednom je čula buku iz svoje spavaće sobe i uprkose tome što se momentalno stvorila tamo da bi saznala šta se dešava, bilo je kasno. Pogledala je kroz prozor i na zemlji videla razbijen ekran, ali njenog mačka Mini Maksa nije bilo nigde.

„U potpunoj panici sam počela da ga tražim“, ispričala je Kudzma za portal Daily Paws. „Uradila sam sve što je moguće da nađem svoje mače. Štampala letke i plakate, napravila listu svih organizacija u blizini koje su mogle da ga prihvate, pisala na društvenim mrežama, pričala sa komšijama, plaćala oglase u novinama, čak sam angažovala i detektiva za ljubimce, kao i vidovnjaka.“

posle šest godina mačka se vratila

Nikada nije prestala da traži svoje sivo-belo mače. Međutim, uspela je da kanališe tu energiju i emocije u nešto dobro – a to je pomoć drugim mačkama.

A onda je ovog meseca, posle celih šest godina, Kudzma primila poziv kome se nadala toliko dugo. Veterinar u blizini rekao je da je lečio sivo-belu mačku i da je u okviru tretmana skenirao i njen čip – to je bio Mini Maks.

Pročitajte i ovo: KAKVA MEDICINSKA SESTRA: Izbegla eutanaziju, a danas pomaže bolesnima i povređenima

„Nisam verovala svojim ušima“, rekla je Kudzma. „Veterinar je izvukao moj kontakt iz čipa i pozvao me, a ja sam morala da spustim telefon od šoka. Nisam bila sigurna da ću ga prepoznati jer je imao samo godinu dana kada je nestao, ali crna tufnica na njegovom nosu nesumnjivo je govorila da je to moj Mini Maks.

posle šest godina mačka se vratila

Ispostavilo se da se o Mini Maksu brinula porodica nekih 16 kilometara dalje, i još je nejasno kako je maleni Mini Maks dospeo čak tamo. Kudzma se pobrinula da njen mali mačak dobije kompletan veterinarski pregled, a onda je počela da priprema svoj dom, u kom se trenutno starala o više mačaka, za povratak svog ljubimca.

Pročitajte i ovo: PRESLATKO: Mače je toliko zavolelo ovu ženu da neće da siđe sa njenih leđa

Još jedna u nizu priča koje bi trebalo vlasnike kuca i maca da motivišu da urade jednu važnu stvar – a to je čipovanje. Bez mikročipa, pronalazak izgubljenog ljubimca postaje gotovo nemoguća misija. „Ako neko pronađe izgubljenu mačku, nakon što je nahrani, neka obavezno pozove najbližeg veterinara ili azil – oni obično ne naplaćuju skeniranje mikročipa, a nekome ta „sitnica“ može da ulepša dan, pa i život“, apeluje Kudzma.

Izvor: Daily Paws

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst„UBILO GA SUNCE“: Labradora Medu vlasnici ostavili na lancu i OTIŠLI NA MORE!
Sledeći tekstUGLEDAJMO SE NA OVE LJUDE – Napravili kućice za napuštene pse i brinu o njima na svom radnom mestu.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime