ZA PRIMER SVIMA: Marisa (13) pokrenula sopstveni prihvatni centar za napuštene pse!

Prvi, privatni, samostalni prihvatni centar za napuštene pse pokrenula je Marisa, koja ima samo 13 godina!

I dok većina tinejdžera svoje planove za neki od raspusta bazira na igri, zabavi, spavanju, gledanju televizije ili igranju na kompjuteru, planovi trinaestogodišnje Marise Milford potpuno su drugačiji!

prihvatni centar za napuštene pse petface

Umesto da radi ono prosečan tinejdžer radi u slobodno vreme, Milford je pokrenula sopstveni prihvatni centar za napuštene životinje sa ulica u Engleskoj!

Pročitajte još:
SVILAJNAC: Prošlo je skoro 2 godine, a Stefi i dalje traga za ukradenim psima!

“Beli Hrast”, kako je nazvala svoj centar, Marisa je napravila u sopstvenom dvorištu i to pre samo dva meseca! Ova sjajna tinejdžerka možda neće imati prostor, sredstva i sve potrebne dodatke da spase desetine ljubimaca u jednom trenutku, ali po nekoliko ljubimaca koje je spasila dobili su priliku da žive i pronađu zauvek domove.

prihvatni centar za napuštene pse petface

– Toliko je tužno videti ih sve kako završavaju u azilima za životinje, rekla je Marisa i dodala: “Većina ima pet dana da ostanu tu, da se udome ili se eutanaziraju”!

Pročitajte još:
Obožavamo ih: Saša Pešić iz Niša sa svojih 450 pasa PONOVO osvojio SVET! (VIDEO)

Mladi spasilac životinja pomaže da kućni ljubimci pronađu dom zauvek. Ona brine i radi sa njima, kako bi bili socijalizovani i obučeni pre usvajanja, ali ona zna da joj ipak treba još mnogo pomoći.

– Potrebne su mi stvari za trening – kutije, sprave za agiliti, igračke, kreveti, sredstva protiv ekto parazita,…, rekla je Marisa.

prihvatni centar za napuštene pse petface

Trenutno, u “Belom Hrastu” žive dva mačieta i dva psa koji su u potrazi za stalnim domovima, a mladoj devojci je želja da svima pronađe dobre udomitelje.

– Tužan je trenutak kada se vraćam kući bez njih, ali hiljadu ljudi čeka na svakog psa kojeg dalje udomim, rekla je ova predivna devojčica!

Paaaaaa, tinejdžeri evo ideje kako da provedete svoje slobodno vreme! Marisa je zadala!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0