ŠTA SE KRIJE U RUMI: Nisu dopustili Udruženjima da posete pse I mace u azilu!

-S obzirom na ‚‚škakljivu‚‚ i do sada nerešivu problematiku napuštenih životinja (konkretno pasa i mačaka) na teritoriji SO Ruma, gde se godinama unazad protivzakonito postupa sa istim, smatramo da je jako bitno da javnost bude šire informisana o tome, ovako nam priču o stanju u ovom gradu započinje Danijela ispred grupe “Sindikat za životinje”.

Naime, kako nam Danijela prepričava 28. aprila ove godine, predstavnici nekoliko Udruženja sa predstavnicima građana krenuli su u nenajvljenu posetu u Prihvatilište za napuštene pse JKP Komunalac u Rumi.

– Upravnik Prihvatilišta, g-din Goran Vukobrat nije dozvolio ulazak navedenim pravnim licima, pozivajući se na potrebu traženja odobrenja za ulazak u isti od strane direktora JKP Komunalac u Rumi. Po zakonu i radu Prihvatilišta najava posete nije obavezna, priča nam Danijela.

Oni su otišli “adresu dalje”, do direktora Branka Jovičića, međutim ni on im nije dopustio ulazak, “koristeći standardne izgovore, uprkos opomeni od strane gore navedenih pravnih lica, da su po zakonu (Zakon o dobrobiti čl. 3 i čl 67.), dužni da sarađuju sa građanima i Udruženjima za zaštitu životinja”.

-Nismo sedeli “skrštenih ruku” I otišli smo pravo u SO Ruma. Pokušaj da stupimo u kontakt sa predsednikom opštine Ruma, Slađanom Mančićem, je rezultirao porukom ignorisanjem molbe da dobijemo dozvolu za ulazak u isti, i to preko sekretarice, sa izgovorom da su navodno zauzeti. Takođe, ni republički veterinar za Sremski okrug, Milakara Emina, nije odgovorila na nekoliko telefonskih poziva, rekla nam je Danijela.

Kako smatraju inicijatori ove “akcije”, građani u mnogim lokalnim samoupravama NISU svesni šta se radi ‚‚iza kulisa‚‚ sa tim jadnim dušama.
Kako će se nadležni opravdati I kako će objasniti po kom Zakonu NIJE dozvoljeno ući u azil, ostaje da vidimo,…

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0