TUŽNI PONEDELJAK: Uginuo psić, kog su deca brutalno maltretirala!

U četvrtak nas je, ali i ceo region, šokirala vest u brutalnom naislju nad jadnim štenetom i to od strane dece! Da podsetimo, deca su toliko šutirala malog psića, da se on – nakon što su ga spasili – teturao od oštećenja mozga!

Deca šutirala štene, kao vreću, ono se sada tetura zbog oštećenja mozga!

Iako pod terapijama psić, koji je bio starosti 3, 4 meseca, nikako nije mogao na noge. Nakon ukazane sve moguće pomoći – psić je UGINUO!

Kako prenosi portal „balkanaktiva.info“ pas je uprkos svim naporima UGINUO!

– Danas je prvo prestao jesti, a onda je dobio i epileptične napade. Ubrzo je i uginuo. Poslije ovoga slučaja, aktivisti koji se pokušavaju spasiti i udomiti što veći broj napuštenih životinja kažu kako je krajnje vrijeme da se nešto napravi kako bi se spriječili ovakvi i slični postupci neodgovornih pojedinaca. Mišljenja su kako je potrebno svi da se uključe u taj posao kako se ne bi dogodilo da u nekom dvorištu danas ima 3-4 psa, a onda za mjeseca dva više niti jednoga pri čemu se ne zna njihova sudbina. Zbog takvih ponašanja sve je više slučajeva da se napušteni psi pronalaze po ulicama, praznim dvorištima, kukuruzištima, prenosi portal!

A, dok se tako nešto ne napravi u svojoj objavi na Facebooku „Anubis Klub“ je objavio i nekoliko brzinskih saveta deci, ali i roditeljima, koji su i najodgovorniji za ovakvo ponašanje dece.

1. Štenci nisu igračke za djecu.

2. Ne potičite neodgovorne vlasnike kupovinom štenaca unaokolo.

3. Ako vam zdravlje vašeg psa nije dovoljan poticaj za kastraciju, onda neka vam taj poticaj bude sudbina njegovog potomstva.

RIP, maleni!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0