DIRLJIVO: Ivaninog maltezera Lokija je usmrtila akita Kima, a ona šalje poruku SVIM VLASNICIMA!

15. maja, u Beogradu, Ivaninog maltezera, kućnog ljubimca i najboljeg prijatelja, usmrtila je akita Kima, vlasnički pas. Ivana je, kako je i sama napisala, dugo razmišljala da li da objavi post na svom Facebook profilu, ali je shvatila da bi to bilo „kolegijalno“ sa ostalim vlasnicima pasa! Zato Ivanino obraćanje svim vlasnicima pasa prenosimo u celosti:

– Moj pas Loki (mini maltezer) , poznatiji kao lajavi krelac, je u nedelju u 8 ujutru napadnut od strane vlasničkog psa akite Kima u parkiću kod Palasa. Od ujeda je na mestu uginuo. Akita nije bila na povocu, Loki jeste. Danas sam srela vlasnika, koji je bezbrižno šetao svoje kuče bez griže savesti i rekao mi da razume moj bol. Ispostavlja se da je vlasnika psa više puta upozoren i da je Kim napadao i ostale pse, koji su prošli sa višemanje blažim posledicama.

NOVI SAD: Pronađen vlasnik psa koji je izujedao devojčicu!

Revoltirani i utučeni zvali smo i komunalnu policiju i policuju i dobili smo odgovor da zovemo svaki put kad vidimo akitu bez povodca, nisam sigurna da je to rešenje.

usmrtila petface

Osećam se dužno da upozorim sve koji imaju kučiće i decu i šetaju ih u parkiću kod Palasa da obrate pažnju, jer su to delići sekunde.

Apelujem ovim putem na sve vlasnike pasa da ih vode na povocu, jer koliko god da znamo kakvi su nam psi, dovoljan je samo sekund da se desi tragedija.

VRANJE: Vozač taksija usmrtio štene, pa POBEGAO!

I dok pišem uzalud se nadam da će da proviri njušku i zalaje i da će ovaj tup bol da prođe. Ne mogu čak i lepšu sliku da pronađem, napisala je Ivana uz haštag #budimoodgovornivlasnici!

Ovom Ivaninom apelu dodali bismo samo da je DRŽANJE PSA NA POVOCU ZAKONSKA OBAVEZA:

„Svako ko izvodi psa na javnu površinu, mora ga izvesti na povocu i snosi punu odgovornost za ponašanje psa. Pas se može puštati sa povodnika samo u parku i drugoj javnoj zelenoj površini, u određenim vremenskim periodima. Zabranjeno je puštati psa sa povodnika da se slobodno kreće u delu parka i druge javne zelene površine u kojem se nalazi uređeno dečje igralište, kao i u delu pod cvetnim zasadom“.

Ivana, velika podrška iz naše redakcije!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0