Naslovna VESTI PSI ČUVARI GRADA: Napušteni psi dobijaju „pametne prsluke“ i upozoravaju na opasnost!

ČUVARI GRADA: Napušteni psi dobijaju „pametne prsluke“ i upozoravaju na opasnost!

0
Pametne prsluke petface

Pametne prsluke, koncept koji je osmislila marketinška agencija „Cheil“, dobiće na stotinu hiljada napuštenih pasa u Bangkoku. Fenomenalni izum osmišljen je tako da preko skrivene kamere, a uz pomoć senzora, beleži video sadržaje svaki put kada psi koji ih nose počnu da laju.

Kamere prikazuju ono što psi vide, ono na šta je njihova agresija usmerena, a sadržaji mogu da se emituju uživo, preko aplikacije za pametni telefon.

OVAKO MOŽEMO SVI: Evo kako je Čile rešio problem pasa lutalica!

Ideja iza ovog projekta je da se psi lutalice pretvore u „čuvare grada“, tačnije zaštitnike zajednice, obzirom da se na ulicama tajlanda svake godine nađe veliki broj odbačenih životinja!

Pametne prsluke petface

Ideju je razvila marketinška agencija „Cheil“, koja sarađuje sa Samsung-om. Pakornkrit Khantaprap, član kreativnog tima, kaže da bi pametni prsluci mogli da „učine ljudima osetljivijim na pse lutalice i promene njihov odnos prema ovim nedužnim bićima“.

Na projektu su radili od marta, a za pet meseci već bi prve pametne prsluke mogli obući četvoronožni stanovnici Bangkoka!

PRIMER KOJI TREBA SLEDITI: Evo kako je Argentina rešila problem napuštenih ljubimaca!

„Soi Dog Foundation“, koja se bavi zaštitom napuštenih pasa i mačaka, pozdravila je ovu inicijativu, a oprema mora da prođe dodatna testiranja kako bi, na kraju, bila uključena u svakodnevni život Bangkoka.

Prema podacima iz 2016. godine na ulicama boegrada je prkeo 20 hiljada napuštenih životinja, pa bi rešenje poput ovog bilo SJAJNO i sigurni smo POZDRAVLJENO i od ljubitelja životinja i od ostalih građana prestonice!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPROKUPLJE: Lazar V. ponovo slavi i veliča NASILJE i BORBE PASA!
Sledeći tekstUŽAS KOD SUBOTICE: Pored kontejnera pronađeni psi bez glave! (UZNEMIRUJUĆE)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime