Naslovna VESTI PSI BEOGRAD: U 7 dana otrovano 10 pasa u Železniku – Veterina tvrdi...

BEOGRAD: U 7 dana otrovano 10 pasa u Železniku – Veterina tvrdi da je samo 1 slučaj prijavljen!

1
PODELI
poginula prijateljica najnovija petface

Iako su žitelji Železnika ispričali da je od posledica trovanja stradalo desetak pasa, Veterina Beograd kaže da je njima prijavljen samo jedan slučaj, dok su za nekoliko dana pokupili četiri uginule životinje u Avalskoj i Ulici radnih akcija.

Stravični činovi trovanja pasa desili su se u Železnik, a u roku od sedam dana, prema pričama žitelja ovog dela grada, stradalo je desetak pasa. Prvi slučaj se zbio 19. avgusta u Avalskoj ulici, a u narednih deset dana meštani su pronašli još desetak otrovanih pasa. Kako kažu, sigurni su da je u pitanju trovanje jer su pronašli otrov, uglavnom po parkovima oko Avalske ulice, ulice Stjepana Supanca, te kod Osnovne škole “Braće Jerković”.

KRALJEVO: Ovu preslatku čupavicu su pronašli na putu, hrani je jedna Jelena, a sada joj prete trovanjem!

– Pozvali smo komunalnu inspekciju koja je obavestila Zoohigijenu o slučaju, pa su nakon dva dana došli i uklonili mrtvog psa. Od tog trenutka do danas uginulo je još desetak pasa. Dva i dalje nisu odneta zbog nemogućnosti nadležnih da im priđu, pošto su zavučeni ispod velike drvene konstrukcije, koja je nekada bila bašta okolnog kafića. Otrov je prosut bukvalno na svakom koraku. Osoba ili osobe koje su to učinile su otrov podmuklo sipali i u vodu psima koji su vidno bili žedni, jer su ogromne temperature, za “Blic” je izjavio jedan od stanara okolnih ulica.

veterina petface

Kako kažu žitelji Železnika, reč je “o psima koji su živeli na ulici, u prirodi, ali nisu bili agresivni već im je najveći greh bilo lajanje za kolima”.

Međutim, iz “Veterine” su objasnili da su im građani prijavljivali pronalazak leševa nesrećnih životinja, ali ne i trovanje, te da je prva prijava bila tek 23. avgusta. Jedini slučaj potencijalnog trovanja četvoronžnih prijatelja dogodio se, kažu, pre tri dana, 25. avgusta.

NAKON TRI GODINE: Trovač iz Surčina DANAS osuđen za trovanje komšijskog psa!

– Jedna žena je nazvala i objasnila da joj je komšinica rekla da misli da neko truje pse, ali bez prijave konkretnih detalja. Naša ekipa je pronašla leš psa u Ulici radnih akcija u Železniku i on je poslat na hemijsko-toksikološke analize na Vojnomedicinskoj akademiji kako bi se utvrdilo da li je uginuće nastupilo usled trovanja, objašnjava Veterina Beograd.

Obratite panju ukoliko živite u ovom delu prestonice kada vodite psa u šetnju. I u svakom slučaju obratite pažnju, jer otrov je puguban za sva živa bića!

Izvor, Foto: Blic

1 KOMENTAR

  1. Ovo je prevrsilo sve mere! Hoce li se naći i jedan trovač? Godinama se truju zivotinje po ulicama i niko nista ne predzima.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.