Naslovna VESTI PSI NAŠI PSI SU TAKOĐE HEROJI: Pobeda nad Covid-19 je nemoguća bez njih.

NAŠI PSI SU TAKOĐE HEROJI: Pobeda nad Covid-19 je nemoguća bez njih.

0
pas superheroj

Pandemija nam izaziva zebnju, strah, pa čak i paniku. Ograničeno nam je kretanje, zabranjeno druženje, bavljenje sportom… čini se da nema kraja ograničenjima. Nije ni čudo što kućni ljubimci u takvim uslovima donose više radosti od čokolade ili čaše dobrog vina. Naravno, ovo nije naučno potvrđeno, ali razmislite o ovim argumentima koji govore u prilog naše teze.

pas i devojka

IZBAČEN NA KIŠU DA UGINE: ovaj mališa osuđen na smrt jer je bio drugačiji!

Povezanost sa drugim ljudima je veoma važna za naše mentalno zdravlje. Čak i izrazito introverntne ličnosti ili oni koje možemo nazvati mizantropima i žele da imaju vreme samo za sebe ili ne žele ljude oko sebe uglavnom ne vole samoću. Zapravo su veoma retke osobe koje ne žele kontakt sa ljudima. Smatra se da skoro svi emocionalno zdravi ljudi žele veze, ali te veze ne moraju biti isključivo sa drugim ljudima!

pas i žena

Tu nastupaju psi. Oni nam gotovo trenutno obezbeđuju blisku vezu i ljubav. Ponekad to rade tako što samo leže ispred nas i gledaju nas u oči. Ponekad je to zadovoljstvo da možemo da izađemo iz doma i prošetamo ih. Njihova radoznalost i igre trenutno nasmeju ili bar raduju. Samo prisustvo pasa poboljšava kvalitet našeg života i znatno poboljšava unutrašnju hemiju i ravnotežu.

ODBAČEN ZBOG KRIVIH NOGU :Ova divna duša iz Zaječara je osuđena na život u patnji i mukama!

S druge strane, psi nam pomažu da se bolje povežemo sa drugim ljudima. Mogli bi reći da su oni možda najbolji pomagači u stvaranju socijalnih veza. Upoznavanje sa drugim osobama i razmena mišljenja o psima je redovna pojava među vlasnicima. Neke od najboljih veza se ostvaruju upravo tokom zajedničkih šetnji ljubimaca. Psi doprinose našim društvenim kontaktima direktno i indirektno. Ruše barijere među ljudima, ali i stvaraju nove veze.

pas i porodica

Nema sumnje da je uloga pasa u našim životima terapeutska. U trenucima izolacije, strogog karantina i ograničene mogućnosti kretanja svaka veza je dragocena. Ovakava situacija izaziva brojne frustracije, strahove i depresivna stanja. Psi, samim svojim prisustvom u domu i svojom energijom koja uvek šalje pozitivne i ohrabrujuće signale pune ljubavi i vernosti sigurno umanjuju sva ova neprijatna stanja. Oni će se prilagoditi svim promenama, ograničenjima i neprijatnostima koje dolaze sa uslovima života tokom pandemije. Pokazuju mnogo veće strpljenje i spremnost da se pridržavaju novih pravila koja nikako nisu prijatna ni njima. Kao i naše i njihove navike i komfor su poremećeni, ali oni to junački podnose samo zbog ljubavi i vernosti koju osećaju prema nama. Verujemo da će se mnogi vlasnici složiti da su im baš njihovi ljubimci pomogli i dalje pomažu da ove, za sve teške dane lakše i kvalitetnije prožive. Zato i verujemo da su naši psi isto tako veliki heroji u borbi protiv koronavirusa!

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŽELIM ZAGRLJAJE, LJUBAV I KOLAČE!, ovo je poruka kojom je jedan pas postao gradonačelnik
Sledeći tekstRAZNEŽIĆE VAS: Vlasnik budi svog slepog i gluvog psa

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime