Naslovna VESTI PSI RAZNEŽIĆE VAS: Vlasnik budi svog slepog i gluvog psa

RAZNEŽIĆE VAS: Vlasnik budi svog slepog i gluvog psa

0
raznežiće vas, petface

Ejden Men, veterinarski asistent, pre pet godina udomio je mešanku Lolu, a prošlog leta u njegov dom je došla i Plam, mini australijski ovčar koja je rođena poluslepa i gluva.

Usvojiti jednog ovakvog psa nije jednostavno i Ejden kaže da se bojao kako će se snaći, ali je odlučio da pokuša i pruži joj dom kakav zaslužuje. Bojao se i kako će se Plam i Lola snaći u zajedničkom životu i komunikaciji.

IZBAČEN NA KIŠU DA UGINE: ovaj mališa osuđen na smrt jer je bio drugačiji!

Ipak, uz veliki rad, učenje na greškama i pronalaženje najboljeg rešenja, svi su se uklopili i počeli odlično da funkcionišu. Plam reaguje na komande dodirom i veoma je mirna i poslušna, a ona i Lola su našle svoj zajednički jezik.

@aiden_m365Yes I know I have a hole in my shirt lol ##plum ##deaf ##blind ##doublemerle ##fyp ##fypage ##cute ##dog♬ Surrender – Natalie Taylor

Komanda da sedna je dodir brade, a kada želi da ga prati ili ide u nekom smeru, polako joj usmeri njušku ili rukom prođe po njenom telu u smeru u kojem želi da ona krene.

Buđenje je zapravo bio jedan od prvih izazova psa sa posebnim potrebama. Čak i pažljivi dodir pri buđenju bi je uplašio, probali su i sa stavljanjem poslastica pod nos, ali nije bilo nekog efekta. Posle mnogo proba različitih načina, otkrio je da je najbolje kada joj polako duva u njuškicu.

ODBAČEN ZBOG KRIVIH NOGU :Ova divna duša iz Zaječara je osuđena na život u patnji i mukama!

Nakon što su ga mnogi pitali kako budi gluvog i slepog psa, a da je ne uplaši, odlučio je da to snimi i postavi na TikTok. Snimak se brzo proširio ovom mrežom, a Ejden je dobio na stotine komentara podrške.

Usvojiti psa sa posebnim potrebama nije jednostavno, predstavlja veliki izazov i zahteva dosta strpljenja i truda, ali sigurni smo da ljubav koju dobijate za uzvrat ne može ništa zameniti.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAŠI PSI SU TAKOĐE HEROJI: Pobeda nad Covid-19 je nemoguća bez njih.
Sledeći tekstPRETUŽNO: Mešanac ostao paralizovan bežeći od vlasničkog psa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime