Naslovna VESTI PSI DIRLJIVE AVANTURE LILI I DRUGARA! Deca su je spasila napada većih pasa...

DIRLJIVE AVANTURE LILI I DRUGARA! Deca su je spasila napada većih pasa i mesecima brinu o njoj! (VIDEO)

0

Često čujemo izreku da su psi čovekov najbolji prijatelj, ali smo i svedoci da ljudi ne uzvraćaju uvek bezuslovnom ljubavlju prema životinjama. Deca iz Ulice Milana Obrenovića 34 u Bajnoj Bašti već nekoliko meseci brinu o psu Lili i tako su nam svima pružili primer kako se treba ophoditi prema životinjama.

Oko dvadesetoro dece iz ulice spaslo je kerušu Lili dok je još bila štene od napada većih pasa lutlica. Ekipa dečice je zadržalo psa i do dana današnjeg se brine o njoj. Hrane je, šetaju, vode kod veterinara, ali najvažnije od svega, pružaju joj neizmernu ljubav, a Lili je danas najsrećniji pas na svetu.

IZGUBLJENI PAS čuo je svoje vlasnike na televiziji: Upravo to ga je vratilo kući! (FOTO)

– Mi smo joj donosili hranu, čuvali smo je u jednoj sobi i svi smo brinuli o njoj – pričaju deca iz ulice za “TV5” iz Užica.

Kažu da je hrane najčešće granulama ili gulašima za pse, ali ponekad i podele svoj ručak sa njom.

– Pa dođemo svi ovde, i svako donese pare. Sve zavisi, 200, 300, 500… Koliko možemo, koliko ko može – objašnjavaju mališani kako skupljaju novac za njihovu ljubimicu.

Međutim, ova vesela ekipa traži novi dom za Lili. Iako je neizmerno vole i obožavaju da se igraju sa njom žmurke, jurke i sličnih dečijih igrarija, ipak su svesni da bi njihovoj Lili bilo mnogo bolje kada bi imala svoju porodicu i kuću sa dvorištem. Takođe, dodaju i da se drugi stanari bune, kao i da su je neki tukli.

– Lili je vakcinisana, sterilisana. Ima i pasoš. Primila je sve vakcine koje treba – kažu deca.

USAMLJENI PAPAGAJ PRONAŠAO SRODNU DUŠU! Ljubav je promenila sve! (FOTO)

Lilini drugari objašnjavaju da imaju problema sa drugim stanirima zgrade jer ne žele da Lili ostane u ulici. Pa tako pričaju da su Lili “neki majstori” tukli i da je sada mnogo bojažljiva, a “pre nije bila takva”. Dodaju i da su nekoliko putu dolazili šinteri da odvedu Lili, međutim, oni su se izborili tako što su izašli na ulicu plakali i vikali dok im nisu pustili najbolju drugaricu.

Mališani pričaju i da je Lili već jednom bila udomljena, ali je posle samo dva dana pobegla od novog vlasnika i vratila se tamo gde je najvoljenija – kod svojih dvadesetak najboljih drugara.

– Ona se sama vratila ovde i mi nju čuvamo dok joj ne nađemo dom – pričaju mališani iz Ulice Milana Obrenovića.

Kako bi ubrzali proces Lilinog udomljavanja, deca su čak i napravila flajere sa njenom slikom i ostavili ga širom Bajine Bašte.

Briga o slabijima, borba za prava onih koji to ne mogu sami i lepo ophođenje su stvar bontona i dobrog vaspitanja. Nažalost, svedoci smo da mnogi ove osnovne lekcije nikada nisu naučili. Ipak, nadamo se su ovih dvadesetak novih klinaca vesnici neki boljih budućih generacija.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Izvor: Blic.rs

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSPASILA GA: Veterinar je digao ruke od nje, ali ne i njena uporna vlasnica (VIDEO)
Sledeći tekstVUK POBEGAO IZ DVORIŠTA, LUTAO NASELJEM: Komšija NEOVLAŠĆENO drži čitav čopor!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime