Naslovna VESTI PSI UŽAS U AZILU ZA PSE U SOKOBANJI: Nigde hrane, vode, fekalije na...

UŽAS U AZILU ZA PSE U SOKOBANJI: Nigde hrane, vode, fekalije na sve strane! (FOTO)

0

Šta se to dešava sa azilima u našoj zemlji? Ko vodi računa o tome da isti ti azili dgovaraju standardima koji su propisani za njih? Čini se niko, jer im očigledno to nije interesna sfera! Poslednjih meseci se sve češće dešava da budemo svedoci užasnog zapostavljanja životinja u azilima.

Uslovi u kojima životinje žive ne da nisu dostojni nijednog živog bića, nego… Nemamo reči da opišemo tugu, čemer i jad kojima su izložene!

SPASIO MU ŽIVOT PA GA UDOMIO! Vatrogasac Džejmi mu je pružio dom kakav zaslužuje!

Azil u Sokobanji opisan je kao HOROR mesto. A sve je zabeleženo, slikano i podeljeno na društvenoj mreži Fejsbuk.

– Životinje gladne, nigde kap vode, fekalije po celoj površini. Na sredini šinteraja leži mrtav pas. Od dva radnika koja rade u šinteraju jedan je povređen a drugi je na godišnjem odmoru. Nigde nikog da im da vodu i hranu. Čime su ovi mučenici zaslužili ovakvu sudbinu. Pored svih dogovora, razgovora, prijava ovde se ništa ne menja – navodi Suzana Ilić.

DRŽALI SU GA U GARAŽI – TUKLI I IZGLADNIVALI: Kažu da su samo prestali da ga vole… (FOTO)

– Da li je ovo reprezantativna reklama Sokobanje kao prve ekološke sredine. Mesto gde se svake godine održava izlozba pasa iz svih krajeva. Sramota i bruka za Opštinu Sokobanja, za JKP “Napredak” koje prstom nije maklo da uradi nešto zarad tih jadnika. Suvišan je svaki komentar, slike govore sve. A ko ne veruje nek izvoli da proveri, to je jedini nacin da sazna. STRAVA I UŽAS.

SOS SOS SOS.HOROR Sokobanjski sinteraj 28.8.2020.Tuga do neba.Nigde nikog.Zivotinje gladne,nigde kap vode,fekalije po…

Gepostet von Suzana Ilić am Donnerstag, 27. August 2020

– Deo odvojen za štence, koji ovde nemaju osnovne uslove za život, prekriven fekalijama, nema hrana gde da se sipa, o hranilicama nema ni govora. Donose se štenci bez vakcine, po zakonu nemaju pravo da primaju štence dok se ne vakcinišu. Ali ko te pita. Zaraza na sve strane. Psi sama kost i koža – navodi Suzana.

Deo odvojen za stence,koji ovde nemaju osnovne uslove za zivot,prekriven fekalijama nema hrana gde da se sipa o…

Gepostet von Suzana Ilić am Donnerstag, 27. August 2020

 

Na kraju, Suzana je uputila apel.

– Apel građanima Sokobanje. Možete da ih volite ili ne volite imate pravo, ali niko nema pravo da ih sistematski uništava i zlostavlja kako se to radi u šinteraju. A nikom nije u interesu da nešto ucini. Od svih nas se uzimaju i odvajaju sredstva za te jadnike. Gde su?Zašto im je tamo gore nego na ulici? Ali važno je uhvatiti, i to na vrlo nehuman način, istraumirati, daviti psa, to je humano. Sokobanjski šinteraj treba pod hitno izmestiti, na drugo mesto koje će zadovoljavati sve uslove i kriterijume a zna se koji su. Promeniti radnike, koji imaju želju da rade ovaj posao na human način a ne zato sto moraju. Ako nema dovoljno radnika pa gospodo odgovorni zaposlite nekog čiji će posao biti da bude u prihvatilištu, kako bi se uslovi života pasa bar malo poboljšali. Ako vam je prihvatilište teret, a jeste pa izjasnite se. Nemate prava da se ponasate neodgovorno .Prihvatilište je mesto gde napuštenim životinjama treba da bude bolje nego na ulici. Zakon o dobrobiti životinja je to lepo uredi a druga je stvar što se zakon ne poštuje i niko ga ne čita. Ovo je moje lično viđenje stvari, i imam pravo da ga iznesem. Ne optužujem nikoga osim one koji su odgovorni za loše stanje u prihvati, istu. Sviđalo se to vama ili ne tako je. Da se lako proveriti. Ništa nisam ni dodala a ni oduzela. Slike govore dovoljno.

Hoće li neko nešto preduzeti po ovom pitanju, ili će nastaviti da muče pse?

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstONA IMA VELIKO I BRIŽNO SRCE: Slonica Mai na neobičan način pokazuje ljubav prema NJOJ! (VIDEO)
Sledeći tekstNESTANAK PSA ŽUĆE DIGAO APATIN NA NOGE: Zoohigijena u Kuli krije šta se sa psom desilo?!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime