Naslovna VESTI PSI BEOGRADSKI HAČIKO: I po kiši i po snegu mešanac Ogi svakodnevno čeka...

BEOGRADSKI HAČIKO: I po kiši i po snegu mešanac Ogi svakodnevno čeka da mu se gazda vrati iz zatvora!

1
pas ceka vlasnika iz zatvora petface

Živi u beogradskom naselju Košutnjak, a zlo nikada nikome nije načinio. Stanari ulice u kojoj „beogradski Hačiko“ čeka svog vlasnika ujedinjeni su – svakodnevno mu pomažu, hrane ga, brinu o njemu.
„Ogi je dobronameran pas. Nikome ne čini zlo. Svaki dan je na ulici i gleda u pravcu u kom je poslednji put video gazdu kako odlazi. Iako se taj čovek više ne pojavljuje, verni pas i dalje radi istu stvar svaki dan. A čuva mu i praznu kuću“, za „Politiku“ kaže jedan od komšija.
Kako kaže ovaj komšija, jednog dana je komšija na ulici našao malo, napušteno štene. Udomio ga je i odgojio, dresirao. Vikendima su zajedno išli u šetnje, po petnaestak kilometara. Svakog jutra, Ogi ga je ispraćao do ulice. Njegov vlasnik je kolima odlazio na posao, a na povratku, u ulici ga je čekao pas. I tako svaki dan. I danas. Posle toliko godina razdvojenosti.
„Bude mi ga žao, naročito zimi. Kad izađem u dvorište po drva, vidim on stoji. I kad duva i kad veje. A noću, šćućuri se ispod nekog auta“, kaže komšija koji svakog dana hrani Ogija, čija odanost podseća na priču u Hačiku, najvernijem psu u istoriji Japana.
Iako ponekad ode u park u obližnji Košutnjak, Ogi se uvek brzo vrati u ulicu. Sa istom nadom.

Izvor, Foto: Politika

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSPREMITE MARAMICE: „Ja sam pas, živo biće, a ne stvar“!
Sledeći tekstNAJNOVIJA VEST: Upucan rotvajler koji je izujedao šestogodišnju devojčicu u Lazarevcu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime