Naslovna VESTI SVI OSIM SRBIJE: I BiH rekla NE ubijanju životinja zarad krzna!

SVI OSIM SRBIJE: I BiH rekla NE ubijanju životinja zarad krzna!

0
BiH petface

BiH je sledeća zemlja bivše SFRJ koja je rekla NE ubijanju radi krzna! Naime, nakon Slovenije, Makedonije i Hrvatske, i BiH se od 1. januara 2018. godine završilo prelazno razdoblje i stupila je na snagu ova Zabrana!

Odgajivači su u nekoliko pokušaja nastojali ukinuti zabranu ili produžiti prelazno razdoblje. Poslednji pokušaj da se produži ostao je još uvek u proceduri, iako je sada, kada je zabrana stupila na snagu, potpuno apsurdan.

JOŠ JEDNA KOMPANIJA U NIZU: Michael Kors prestaje da koristi životinjsko krzno!

Širom Evrope sve je izraženiji stav protiv uzgoja životinja radi krzna. Rastući broj država doneo je zabrane takvih praksi, poput Velike Britanije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Češke, Holandije, ili su doneseni zakonski propisi koji na drugi način onemogućavaju takav uzgoj. Nakon Bosne i Hercegovine, očekuje se krajem godine stupanje na snagu zabrane uzgoja i kod nas, u Srbiji.

BiH petface

I poznata modna imena sve češće donose odluke o prestanku korišćenja životinjskoga krzna, dajući tako do znanja da krzno postaje stvar prošlosti. Tako su se prestižni modni brendovi kao što su: Armani, Gucci, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Stella McCartney i drugi obvezali na politiku nekorišćenja životinjskoga krzna.

ISTORIJA JE ISPISANA: Svetski „Guči“ prestaje da koristi KRZNO!

Životinje uzgajane radi krzna zatočene su celi svoj kratki život u malim kavezima, ubijaju ih gušenjem plinom, lomljenjem vratova ili strujnim udarima, a njihov uzgoj uzrokuje i štetu za okolinu, dok se za obradu krzna koriste velike količine vode i opasne hemikalije.

Za samo jednu bundu industrija krzna ubije čak 200 činčila, 15 lisica ili 40 kuna!

BRAVO, BiH!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHAOS NA LINIJI 73: Vozač GSP zaustavio vozilo, jer nije želeo da vozi ČIVAVU!
Sledeći tekstHigijena mačaka: Kako da OKUPATE MAČE

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime