Naslovna VESTI PSI BRAVO ZA KOMŠIJE: Zbrinuli bolesnog psa i brinu o njemu u ulazu...

BRAVO ZA KOMŠIJE: Zbrinuli bolesnog psa i brinu o njemu u ulazu zgrade!

0
bolesnog psa petface

Napuštenog i bolesnog psa odvano su svi odbacili. Svi, sem ove divne dobroćudne dece! Naime, priča nas vodi do Pančeva, gde će vas u ulazu jedne zgrade u naselju Tesla dočekati „bakica“ Maza! Ona, kako kažu stanari, nije običan ljubimac – ima mnogo veću odgovornost – da čuva i dočekuje stanare čitave zgrade.

– Lutala je u tom stanju više od nedelju dana po nevremenu i kiši. Vratila se mokra, prljava, ulepljena. Kuća vlasnika koji su je se odrekli, nalazi se pored naše zgrade, ali uopšte nije želela da se vrati tamo. Čak je neko vreme i lajala na njih, kao iz razočarenja, kada ih vidi. Zavukla se kod nas, ispod terase i nije htela da ode odatle, za „24 sata“ kaže Dejana Maksimović, jedan od stanara koji danas brinu o Mazi.

Pročitajte još:
PANČEVO: Otvorena prva „pet friendly“ škola u Srbiji!

bolesnog psa petface

Maza je tada od stanara dobila kućicu u kojoj je živela sve dok se nije razbolela od ujeda krpelja. Zbrinuo ju je njen omiljeni čika Rade, a od tada ona više ne želi u kućicu. Svakog dana strpljivo čeka da neko otvori vrata kako bi ulazila i izlazila, a po zgradi je postavljeno nekoliko činija sa hranom i vodom!

Pročitajte još:
BRAVO: Đaci muzičke škole iz Pančeva sviraju za napuštene pse!

– Pojedinci su se žalili, iako ne pravi nikakav nered po zgradi, brinemo se o njoj i redovno čistimo. Nakon dolaska inspekcije raspitali smo se i saznali da ako skupimo potpise za saglasnost većine, Maza može da ostane u zgradi. Na kraju potpisali su svi u zgradi, jer kada je trebalo javno da se protivi, niko nije ni reč rekao, napominje Dejana.

bolesnog psa petface

Stanari su joj pritekli u pomoć, ali i ona je našla način da im se oduži. Kada je interfon zakazao, nijedan alarm sistem nije mogao da zameni upornog psića.

– Lopov nam je ušao u zgradu i ukrao dečja kolica. Naša mezimica, iako nije bila na svom “stražarskom mestu” u zgradi, dočekala ga je ispred ulaza i preprečila mu je put. Osetila je da je neko uzeo nešto što mu ne pripada sa njene teritorije i lajala je sve dok nismo izašli, a vlasnik kolica sustigao lopova, priča Dejana.

NEVEROVATNA PRIČA o slogi i volji da se pomogne jednom živom biću. Takođe, priča o zahvalnosti kada nekome pomognete 😉

Izvor, Foto: 24sata.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZARAD BOTOKSA: Preko 100.000 životinja bude ubijeno u okrutnim testovima! (VIDEO)
Sledeći tekstIgrajući Pokemone, ova porodica je pronašla i spasila bigla sa višestrukim povredama!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime