Naslovna VESTI PSI PANČEVO: Otvorena prva „pet friendly“ škola u Srbiji!

PANČEVO: Otvorena prva „pet friendly“ škola u Srbiji!

4
„pet friendly“ škola petface

Od 23. oktobra Pančevci mogu biti ponosni na svoj Grad, jer je upravo u njemu otvorena prva „pet friendly“ škola u Srbiji! Medicinska škola “Stevica Jovanović” potpisala je sporazum o dugoročnoj saradnji sa Društvom prijatelja životinja “Ljubimci”

U okviru škole biće oformljena sekcija u kojoj će učenici prevashodno imati prilike da nauče mnoge korisne i zanimljive detalje iz oblasti dobrobiti životinja, njihovog ponašanja i zdravstvene nege. Takođe, biće održano 18 uvodnih predavanja u svakom razredu ove škole, kako bi se učenici informisali na koji način organizacija Društvo prijatelja životinja “Ljubimci” radi i možda podstakli da postanu njeni aktivisti.

„pet friendly“ škola petface

Zanimalo nas je i da li će sama škola kao objekat postati „pet friendly“. Ivan Kurajov iz Društva prijatelja životinja “Ljubimci” rekao je za Petface da i učenici i nastavnici već imaju veliku svest o dobrobiti životinja.

Pročitajte još:
U ČAČKU BIZARNA NAREDBA: NEMA “pet friendly” objekata!

– Škola je „pet friendly“ i po tome što se na teritoriji same škole, tačnije u njenom dvorištu nalazi kućica za napuštene životinje. Tako zaposleni u ovoj školi i učenici redovno hrane napuštene životinje u okviru škole, rekao je Ivan za Petface.

Ulazak ljubimaca u prostorije same škole, prema Ivanovom mišljenju, neće biti problem s tim što se moraju uzeti u obzir i deca tačnije učenici koji se eventualno boje životinja.

„pet friendly“ škola petface

– Polako ćemo i kroz mnoga predavanja i edukativne radionice raditi i na tome. Verovatno će na samim sekcijama biti prisutni i naši ljubimci, deca će se postepeno opuštati i sigurni smo da će vremenom i uz strpljenje i oni koji su se plašili, zavoleti pse, rekao nam je Ivan.

Pročitajte još:
BEOGRAD: Erste Banka postala „pet friendly“ – za sve OSIM za PITBULOVE!

U narednom periodu ova organizacija će sa zainteresovanim đacima formirati i radionice u okviru same škole. Tu će učenici imati mogućnost da nauče mnoge korisne i zanimljive detalje iz oblasti dobrobiti životinja, njihovog ponašanja i zdravstvene nege. Plan je da đaci takođe posete i prihvatilišta i azile za životinje.

„pet friendly“ škola petface

– Društvo prijatelja životinja ”Ljubimci” se već duže vreme bavi edukacijom, prvenstveno dece u osnovnim školama. Međutim, uspostavljanje dogovora sa Medicinskom školom predstavlja veliki korak, jer je ovo prva škola koja je potpisala ugovor sa organizacijom koja se bavi životinjama i tako postala i prva „pet friendly“ škola u Srbiji, zaključio je Ivan za kraj razgovora.

Braaavo za Pančevo i nadamo se da će se ovaj trend proširiti i na ostale gradove u Srbiji!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNOVI SAD: Dobermanka Mila u NEPREPOZNATLJIVOJ transformaciji! (FOTO)
Sledeći tekstNOVI SLUČAJ NASILJA: Dvomesečnom štenetu u Malom Zvorniku odsečene šape!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime