Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET POTPUNO PRIRODNO: borba protiv buva sada je mnogo lakša

POTPUNO PRIRODNO: borba protiv buva sada je mnogo lakša

1

borba protiv buva: Koliko puta ste čuli negde da je rat protiv buva, u stvari rat do istrebljenja?! Stvarno jeste tako. Da biste ušli u ravnopravnu borbu protiv buva, prvo je neophodno da saznate sve o „neprijatelju“.
Buve su ekstoparaziti, koji se karakterišu tamnom bojom i veličinom od svega nekoliko militmetara. Njihov usni aparat je u potpunosti prilagođen tome da probije kožu kako bi se hranio krvlju domaćina. Ovi paraziti jesu sićušni, ali se veoma brzo razmnožavaju, te stoga mogu postati velika napast, kako za vašeg ljubimca, tako i za ceo dom.

borba protiv buva petface
Buva u vašem domu može biti u jednom od četiri razvojna oblika, a to su: jaje, larva, lutka i odrasla jedinka. Jaja polaže odrasla jedinka na dlaci vašeg ljubimca i to od nakon što ga ugrize. Kao što smo rekli, jaja se polažu na dlaci, ali budući da se ona ne mogu zalepiti za krzno, vrlo lako se mogu rasuti po celom vašem domaćinstvu. U tom slučaju, jaja prelaze u stadijum larve, a mogu se naći u pukotinama, prašini, tepisima, odnosno svim zavučenim i skrovitim mestima. U tom periodu, one se ne hrane krvlju domaćina, već organskim materijama. Ukoliko ih ne uklonite, one prelaze u stupanj lutke, a ove čaure mogu da podnesu loše uslove, kao što su niske temperature.

Prvi na udaru jesu vaši ljubimci, tako da prvo morate tretirati njih, a potom i prostorije u kojima živite. To je ključno, jer kao što smo do sada više puta navodili, samo 5 % populacije buva živi na vašem ljubimcu, a onih ostalih 95 % se nalazi u prostorijama u kojima živite.

Prisustvo parazita na krznu ljubimca, najpre ćete primetiti po češanju i crvenilu. Buva vašeg ljubimca može ujesti i do 400 puta u toku dana, a njegove reakcije na ujed mogu biti različite. U 10 % slučajeva, dolazi i do alergijskog dermatitisa, koji podrazumeva preosetljivost na ujed, odnosno na pljuvačku ovog parazita. Kod mlađih ljubimaca, ujedi buva čak mogu prourokovati anemiju. U slučaju reakacija na ujede, neophodno je sprovesti adekvatno lečenje, a istovremeno je neophodno da vaš ljubimac i dom budu oslobođeni prisustva ovih parazita.

facebook-post-02.09.2015._2 Prirodan način da se obračunate sa buvama jeste linija proizvoda Biospotix, koja u svom asortimanu nudi sprejeve, ogrlice i ampule. Ova sredstva su razvijena na prirodnoj bazi i prijatnog su mirisa. Iskustvo je pokazalo da su najefektnije sredstvo za borbu protiv buva ampule. Cela linija prozvoda bazira se Geraniol eteričnim uljima, a sistem zaštite funkcioniše tako  što se blokira respiratorni sistem parazita. Pored buva, aktivni sastojci, deluju i na druge parazite, kao što su krpelji, komarci i vaši.

borba protiv buva petface

Kada su ovi paraziti u pitanju, previše opreza nikada nije naodmet. Stoga, preporučujemo da pojačanu pažnju usmerite na dlaku ljubimca i njeno redovno četkanje i održavanje. I još jedna napomena…borba protiv buva traje zahteva mnooogo strpljenja, a ovim parazitima , morate voditi računa tokom cele godine. Nadamo se da smo vam bili od pomoći i želimo vam puno sreće.

 

 

 

 

Prethodni tekstFOTOGRAFIJA KOJA KRUŽI INTERNETOM: Baka iz Beograda od pljuska zaštitila i svog psa!
Sledeći tekstBEOGRAD: Humanitarna svirka za napuštene pse! UŽIVAJ I POMOZI!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime