Naslovna VESTI MAČKE BORBA ZA ŽIVOT – Mače staro samo nekoliko sati pronađeno u rovokopaču

BORBA ZA ŽIVOT – Mače staro samo nekoliko sati pronađeno u rovokopaču

0
Borba za život mačeta

Za ovog čoveka koji upravlja velikim rovokopačem slobodno možemo da kažemo da ima savršen sluh. Uspeo je da pored ogromne buke koju izaziva rad snažnog motora začuje slabašno mjaukanje. A onda je pokazao da pored dobrog sluha ima i ogromno srce.

Borba za život mačeta

Met je odmah zaustavio mašinu, isključio motor i počeo pažljivo da osluškuje i da pretražuje okolinu. Bio je potpuno šokiran kada je shvatio da zvuk dopire iz samog rovokopača i onda je počeo da pregleda sve spoljašnje delove. Morao je da rasklopi nekoliko velikih ploča, i masivnih delova mašine i tada je ugledao scenu od koje mu se srce zaledilo. U jednom delu rovokopača na veoma opasnom mestu se nalazilo mače. Očito je bilo rođeno pre nekoliko sati jer mu je još visio deo pupčane vrpce.

Pročitajte i ovo: OKRUTNO MUČENJE – Mače potopili u farbu i ostavili da umre u mukama!

Met je odmah pozvao svoju sestru Ejmi koja je preuzela mače i odnela ga kući. Bila je zabrinuta kako će mačence preživeti. Mače koje je dobilo ime Maks je bilo veoma prljavo i bilo je teško svega 70 grama. Ejmi ga je nežno obrisala i očistila i tada ugledala opekotine na licu i prednjim nogama.

Borba za život mačeta

Prvih 24 sata bili su presudni. Ejmi je bdela nad Maksom. Hranila ga je na svakih 2-3 sata, držala ga na toplom, u svom naručju. Borba za život je potrajala i uspela je. Dva dana kasnije, Maks je počeo normalno da diše i da sasvim lepo uzima hranu na flašicu. Tri nedelje kasnije, Maks je dostigao težinu od 500 grama. Bio je na putu da izraste u zdravo i srećno mače.

Pročitajte i ovo: GRAD MAČAKA – Turska ponovo pokazala koliko voli mačke!

Borba za život mačeta

Ejmi i Maks su pobedili. Zajedno. Ejmi je uložila mnogo energije, ljubavi i hrabrosti kako bi Maks mogao da se raduje životu. Nastavila je ono što je njen brat Met započeo. Spasli su maleni život i sada Maks svedoči radost i ljubav.

Borba za život mačeta

Sustiže svoj zaostatak za mačićima tog uzrasta jer prve sate i dane života nije proveo sa majkom. Uklopio se u Ejmin dom i ima drugara Ejminog psa koji ga je odmah prihvatio. Sada Maks ima dom i priliku da proživi svoj život na najlepši mogući način.

Izvor:  woopets.fr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNE BI ME BILO DA NIJE REDA – Priča o ljubavi koja održava život.
Sledeći tekstHRANILA SE SOPSTVENIM IZMETOM! – Osuđen čovek koji je ostavio psa 2 nedelje bez hrane i vode.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime