Naslovna VESTI PSI Bračni par iz Borče svake zime pravi i postavlja kućice za napuštene...

Bračni par iz Borče svake zime pravi i postavlja kućice za napuštene pse!

0
bračni par petface

Hladno vreme, sneg i led ne prijaju nikome od nas, na sve načine pokušavamo da se ugrejemo, pobegnemo u toplu prostoriju, ugrejemo se ispod ćebeta. Tako je i životinjama. One koje su imale sreću da budu nečiji kućni ljubimci – to i dobijaju, međutim, šta je sa napuštenima? One noći provode na otvorenom dok temperature ozbiljno padaju ispod nule.

Ali, one imaju svoje heroje o kojima ovih dana “PIŠEMO NA SAV GLAS”. Takvi su i Jelena i Vlada, bračni par iz Borče, koji svake godine sa svojim prijateljima, pravi skloništa za napuštene!

HUMANOST: Zaposleni u jednoj firmi u Beogradu PRAVILI KUĆICE ZA NAPUŠTENE!

Tako su se i ove godine organizovali, kako bi pomogli napuštenim psima, praveći kućice koje postavljaju po Borči. Ova humana akcija traje u zimskim mesecima i već nekoliko godina.

bračni par petface

Jelenine kućice su od kartona i kesa za smeće, pa je jasno da osim dobre volje i vremena, ove kućice ne zahtevaju ni veliki novac, ni posebna ulaganja!

-Nadam se da će ovo druge inspirisati da i oni pomognu. Kada bi svako u svom kraju uradio isto ovo, naše napuštene životinjice bi se koliko toliko ugrejale na ovom “debelom minusu“, kaže Jelena za portal www.lobi-info.rs.

PODRŽI INICIJATIVU: „Dozvolite nam da HRANIMO I POSTAVLJAMO KUĆICE za napuštene“!

Kako kaže njen suprug Vlada, prethodnih godina su postavljali po 15-ak kućica. Ove godine su postavili tek 7, ali će nastaviti da ih prave i postavljaju.

Nažalost, iako su ove kućice jasno obeležene, dešava se da nestanu, kao što je to ove godine bio slučaj pored “Maxi”-ja u Borči. Već dan nakon postavljanja Jelena je kućicu pronašla spremnu za bacanje, u kontejneru koji koristi “Maxi”.

Molimo vas sve da ne sabotirate ovakve akcije. Ukoliko nemate volje da postavite skloništa za napuštene, bar ih nemojte bacati i uništavati. AKo ništa više, cenite trud sugrađana!

Mi Jeleni i Vladi šaljemo puuuunu podršku i nadamo se da će i ostali sugrađani slediti njihov primer!

Umesto da bacite kutiju, koja vam nije potrebna, uložite malo vremena i od nje stvorite spas za napuštene pse u ovim ledenim danima.

Izvor, Foto: www.lobi-info.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstCELA INĐIJA TRAGA ZA SOFI: Vlasnik Petar oblepio grad i BILBORDE u potrazi za najboljim prijateljem!
Sledeći tekstPROMRZLO KUČE, treslo se od hladnoće i bilo je usamljeno na ulici!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime