Naslovna VESTI PSI NEKI POLITIČARI IPAK BRINU O ŽIVOTINJAMA – Otvoren novi azil za napuštene...

NEKI POLITIČARI IPAK BRINU O ŽIVOTINJAMA – Otvoren novi azil za napuštene i ulične pse u Banja Luci

0
novi azil u Banja Luci

Retko ko je objavio vest da je u Banja Luci otvoren novi azil za pse. Razlog tome je verovatno to što zasluga za to pripada i Drašku Stanivukoviću, novom opozicionom gradonačelniku koji nikako nije omiljen u medijima i pripadnicima stranke Milorada Dodika.

novi azil u Banja Luci

Ovaj mladi političar je pokazao da sluša svoje sugrađane i dodao: „Naše opredjeljenje je da i životinjama stvorimo bolje uslove za život i boravak do momenta udomljavanja“.

Pročitajte i ovo: UZMITE JE – ILI ĆU JE UBITI! – Strahotno svedočanstvo o spasavanju golog života!

Stari, neuslovni azil u Ramićima je zatvoren. 121 pas je preseljen u novi azil na Manjači i tu su uslovi za život neuporodivo bolji. Slušajući glas naroda, gradska uprava je spremna da započne i radove na proširenju novog azila, jer pored velikog broja uličnih pasa postoji i problem uginulih pasa koji često završavaju na ulicama Banja Luke.

novi azil u Banja Luci

Svi psi koji se trenutno nalaze u novom azilu su sterilisani, tretirani protiv spoljnih i unitrašnjih parazita i prošli testove iz socijalizacije, tako da su spremni za nove, prave domove.

Pročitajte i ovo: POBEGAO JE! Bekstvo posle 15 godina zlostavljanja!

Ipak, radovi nisu završeni. Planovi su da se izradi i karantinski prostor za novodošle pse kako bi se odvojili od stalne populacije pre nego što se zdravstveno ispitaju. Takođe, planirano je i formiranje velike zelene površine na kojoj bi stanovnici azila imali priliku da se prošetaju, istrče i uživaju u bar malo slobode dok čekaju novi dom.

novi azil u Banja Luci

Očito, ne može se sve odjednom i odmah. Ali, dobro je da se bar nešto pokrenulo. Psi koji nisu imali sreće imaju sada mnogo bolje uslove i to je najvažnije. Građane Banja Luke podsećamo na poruku njihovog mladog gradonačelnika: „Pozivam vas da posetite naš azil na Manjači i UDOMITE PSA.“

Izvor: banjaluka.rs.ba / Foto: A. Čavić

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUZMITE JE – ILI ĆU JE UBITI! – Strahotno svedočanstvo o spasavanju golog života!
Sledeći tekstMOŽEMO SVI OVAKO – UOPŠTE NIJE TEŠKO!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime