Naslovna VESTI PSI VRANJE: „Obećao sam psu Vučku – spasiću te iz ruku šintera“!

VRANJE: „Obećao sam psu Vučku – spasiću te iz ruku šintera“!

3
prihvatiliste u vranju petface

„Svaka podrška nam je bitna. Medijska svakako“, priču za Petface počinje Marko Spirić iz Vranja, koji kako kaže uz pomoć prijateljice „bije bitku sa napuštenim životinjama“ u Vranju. Mnogo je priča, kaže nam, a izdvojio bi sudbinu psa po imenu Vučko. Taj pas je mnogo propatio!
„Pre nekoliko meseci pojavio se u blizini gornje kasarne u Vranju. Miroljubiv, dobroćudan pas, veran i odan prijatelj pratio me je u stopu. Svakoga dana dobijao je obrok hrane i naše prijateljstvo je postalo sve bolje i bolje. Nikada nikog nije napao, lajao na ljude, niti naneo nekakvu štetu ljudima u blizini njega. Postao je pravi pravcati lepotan, pun energije, želje za igrom, uhranjen dobro i zadovoljan što ima o njemu ko da brine. Pre nekoliko nedelja, sedeo sam u svojoj sobi i začuo jako cviljenje koji mi se na trenutak učinilo kao da su kola udarila nekog psa“, prepričava Marko.
Tada je, izašavši na trasu svoje kuće, video uznemirujući prizor koji ga je jako potresao.
prihvatiliste u vranju petface
„Trojica šintera zajedno sa njihovim šefom i nadređenim, uhvatili su mog Vučka nekakvim klještima i udarali ga drvenim motkama dok su ga prebacivali u mrežu. Vučko je cvileo, tražio pomoć, dok je većina ljudi koja se zadesila tu skrštenih ruku gledala sve to, smejući se mojoj ushitrenoj reakciji da mi puste Vučka. Dok sam istrčao bilo je kasno – stavili su ga u prikolicu, u kavez, a on je jadničak pognuo glavu ne znajući šta ga čeka. Preplašen, drhtao je i pogledom me je molio da mu pomognem“, priseća se Marko tog – za njega – pretužnog momenta koji nikada neće zaboraviti.
U tom trenutku, prema Markovim rečima, naišla su još dva miroljubiva psa – na jednog od njih bacili su mrežu, ali je Marko uspeo da ih skloni, a pse odnese u svoje dvorište.
„Vređali su me koje kajekavim psovkama, na šta nisam obraćao toliko pažnju, u očima mi je bio Vučko i trenutak da ga što pre spasim. Prošlo je skoro dve nedelje od kako su ga uhvatili, nisu mi ga dali odmah jer je morao da prođe proceduru kastracije i čipovanja. Otišao sam sa prijateljicom Dragom Zarev kako bi našeg Vučka oslobodili. Bio je preplašen i dalje. Smešten u boksu sa još jednim psom koji ga je davio i nije mu dao ni malo hrane koje smo poneli. Mršav i izgladneo, rebra su mu se skrozirala“, kaže nam Marko.
Nakon izlaska iz azila u kome je proveo skoro dve nedelje, Vučko je sada na slobodi i oporavlja se od „posledica šintera i njihovog mučenja“, kako nam kae Marko. Protiv šinterske službe “KOMRAD” iz Vranja, ubrzo će na osnovu dokaza, svedoka i veterinarskog pregleda psa Marko podneti krivičnu i prekršajnu prijavu.
Marko naglašava da je situacija u Vranju krajnje zabrinjavajuća. „Po nekoliko puta iste pse hvataju, odvode u azil gde se ponovo otvaraju za sterilizaciju. Od grada naplaćuju dupla sredstva, a nemaju ni čitač. Šta da vam kažem“, dodao je Marko za kraj našeg razgovora.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVIDEO: Tata je pokušao da “tuče” svoju bebu! Za macu – to je neprihvatljivo!
Sledeći tekstLJUBAV U NAJTEŽIM MOMENTIMA: Devojčica bez nogu udomila štene bez noge – „ON JE KAO JA“!

3 KOMENTARA

  1. Po izjavi Maje Andrijasevic, velikog “dusebriznika pasa”, za sve su odgovorne lokalne samouprave. Dakle, predsednik Opstine. Rekla je na emisiji Radio, da se delo zlostavljanja prijavljuje Nadleznom Javnom tuzilastvu. Ne lipsi magare do zelene trave. Inace, Uprava Veterine i Ministarstvo su jako “zabrinuti”. Sve u svemu, opsta katastrofa. U Rumi je haos, Zrenjanin jos gore, Pozega dno, Verujem da je svuda isto. Savet, svi gradjani, udruzite se i povezite sa najblizim udruzenjem za zastitu. Mozete i mene da kontaktirate. Pravimo mrezu po celoj Srbiji. Dosta je bilo. Fb profil je isti kao i ime na ovom postu. A imate i sajt Koalicija za zivot Srbija No kill Coalition..

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime