Naslovna VESTI PSI POBEGAO JE! Bekstvo posle 15 godina zlostavljanja!

POBEGAO JE! Bekstvo posle 15 godina zlostavljanja!

0
Stari pas pobegao od zlostavljanja

Kada psi iz nekog razloga pobegnu od kuće, spasioci obično imaju jednostavan cilj: pronaći psa i vratiti ga vlasniku. Međutim, ova priča pokazuje da je nesrećni pas želeo sve – osim da se vrati svom vlasniku.

Stari pas pobegao od zlostavljanja

Sajga je pas koji je 15 godina živeo u patnji. Vezan lancem, život mu je prolazio u skučenom prostoru, bez šetnje, bez maženja i pažnje koju zaslužuje svaki ljubimac. Muka i tuga – to je bilo sve što je okusio.

Pročitajte i ovo: OSUĐENA NA KLANJE! Kobila Greta možda ima drugu šansu.

Kada je oboleo, vlasnik mu je skinuo lanac. Očekivao je da je Sajga previše star i nemoćan da bi uradio bilo šta drugo no da samo leži na mestu koje mu je bilo pakleni dom celog života. Ali Sajga nije želeo da sačeka smrt na ovom surovom mestu. Pobegao je i pronašao novo mesto gde će leći i nastaviti da tuguje. Najzad je bio slobodan.

Stari pas pobegao od zlostavljanja

Hladnoća, nedostatak hrane, vode, bez pravog skloništa… Sajgi je bilo teško, ali nije imao nameru da se vrati. Previše se dobro sećao muka i lanca koji ga je sputavao celog života. Kada su ga spasioci pronašli, bio je u lošem stanju i bilo mu je neophodno obezbediti veterinarsku pomoć. Podelili su njegovu fotografiju na društvenim mrežama u nadi da će se javiti vlasnik koji će preuzeti svog ljubimca i obezbediti mu potrebnu pomoć.

Pročitajte i ovo: IZBEGLA ZASLUŽENU KAZNU! Žena koja je zakopala živo štene neće ići u zatvor.

I zaista, vlasnik je video objavu i javio se tražeći da mu se vrati pas. Olga, jedna od spasilaca je posumnjala u dobre namere vlasnika i nije želela da vrati Sajgu. Zadržala je psa odlučna da učini sve kako bi mu obezbedila najbolje uslove bar u poslednjim danima života. Zbog svih zdravstvenih problema i starosti, mnogi bi Sajgu eutanazirali. Olga je to odbila i počela dug proces lečenja. Uskoro je pas ojačao i mogao je da se pomalo šeta. Dlaka mu je ponovo izrasla i uprkos svim prognozama doživeo je i 16. rođendan.

Stari pas pobegao od zlostavljanja

Sajga upoznaje nove prijatelje, doživljava nove avanture i po prvi put živi punim životom. Njegova potresna priča je inspirativna za svakog ko želi da spase život.

Izvor:  theanimalrescuesite.greatergood.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOSUĐENA NA KLANJE! Kobila Greta možda ima drugu šansu.
Sledeći tekstSPASEN JE I NAJSLAĐI PEDRO! – Danas je svuda prati kao ljubimac.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime