Naslovna VESTI PSI Buba je ženka francuskog buldoga, koju su vlasnici izbacili iz automobila. Sad...

Buba je ženka francuskog buldoga, koju su vlasnici izbacili iz automobila. Sad treba NAŠU POMOĆ!

0
buba buldog petface

Pre sedam meseci Buba, ženka francuskog buldoga izbačena je iz automobila svojih vlasnika u beogradskoj opštini Savski venac. Kako kažu oni koji su joj spasili život – verovatno jer je bila bolesna. Dobri ljudi su je pronašli, sklonili sa ulice, a Jelena ju je udomila.
„Pri preuzimanju, Buba je bila izgladnela, imala je upalu bešike, veliku izraslinu iznad zadnjih nogu (za koju se ispostavilo da je vrlo zapušten tumor) i bila je prilično istraumirana. Nije mahala repom, nijednom nije zalajala, samo je nepomično sedela u jednom ćošku i pitala se šta će joj se još dogoditi“, napisala je Mila u grupi posvećenoj Bubinom oporavku!
Veterinar je, kako kaže, u početku bio pesimističan i predložio je eutanaziju zbog nemogućnosti operisanja tumora. Nakon citološkog pregleda ispostavilo se da je u pitanju transmisivni venerični tumor koji se može izlečiti citostaticima.
buba buldog petface
„U međuvremenu Buba se preporodila. Ostala je u kući kod Jelene i njene porodice koji je obožavaju, ugojila se četiri kilograma, ima puno igračaka i drugara, srećna je, zivahna i vesela. Prema podacima iz mikročipa, ima 7 godina (na Uskrs puni 8)“, napisala je Mila.
Na osnovu njenog izgleda kada je pronađena, kažu oni koji sada brinu o njoj, moglo bi se reći da je tih 8 godina bila zlostavljana.
„Bila je preplašena i ne želimo da pomislimo kroz šta je sve prošla. Sada ima mogućnost da ostatak života provede voljena. Njen život trenutno može produžiti jedino terapija zračenjem koja se ne praktikuje u Srbiji. Kontaktirali smo veterinare u Sloveniji i planiramo da odvedemo Bubu njima krajem aprila, početkom maja. Svaki dinar nam znači. Prof. Dr. Janos Butinar, koji će lečiti Bubu nije mogao da nam kaže tačno koliko će terapije koštati, ali kad su tumori u pitanju cena može ići i do 1500 evra. Ovom prilikom pozivamo ljude da ukoliko mogu i žele doniraju simbolični prihod kako bi Buba dobila šansu da se izleči i da uživa u životu za koji se bori već jako dugo“, za kraj su napisali na grupi!
Posetite GRUPU posvećenu BUBINOM ŽIVOTU i pogledajte kako joj možete pomoći! Pogledajte njene simpatične fotografije:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKO JE ODGOVORAN ZA OVO: U Baru „izbačen“ čopor napuštenih pasa?!
Sledeći tekstBEOGRAD: „Očajna sam. Ovaj čovek ubija nedužne konje“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime