Naslovna VESTI BEOGRAD: „Očajna sam. Ovaj čovek ubija nedužne konje“!

BEOGRAD: „Očajna sam. Ovaj čovek ubija nedužne konje“!

20
konji hipodrom petface

„Bije ih. Užasno ih bije. Vilama, po leđima, užas živi. Vezuje ih i trpa u male boksove, stavlja kobile i pastuve zajedno. Juče je ispao haos dole, dva konja su se uplela, mala kobilica umalo se nije udavila. Crna kobila koja radi, mala neka, se malo izbacila, krenuo je nogom da je šutira u stomak, dete je palo sa nje“. Srbija, 21. vek. Vladimir Mitić, akter priče.
Kako za Petface priča naša sagovornica Natalija, uslovi su malo je reći NEHUMANI!
„Vladimir Mitić, vlasnik neregistrovanog konjičkog kluba Singidunum, čovek koji zlostavlja i povređuje konje, neke je i usmrtio. Konji su u katastrofalnim uslovima. Ne đubri boksove mesecima. Konji stoje na piljevini koja izgleda kao zemlja koliko je prljava“, kaže Natalija.
Nije sedela skrštenih ruku, već je za početak pokrenula PETICIJU!
konji hipodrom petface
„Potpisivanjem peticije dajete svoj glas da nadležni organi u slučaju Vladimira postupe po zakonu i da se počinioc kazni najstrožom kaznom, kao i da mu se zabrani pristup i rad sa životinjama. Protiv njega je prihvatilište Draževac podnelo prijavu zbog ubistva kobile, uz apel da neko spreči dalje zlostavljanje“, objasnila je ova hrabra devojka u peticiji koji je pokrenula!
Natalija je u celu ovu dramu bila uvučena onog trenutka kada je upisala njegovu školu jahanja. Po završetku škole Natalija je bila odlučna – SPASIĆE SVOJU KOBILU IZ RUKU OVOG ČOVEKA!
konji hipodrom petface
„Zabranio mi je da dolazim, ali sam nastavila da posećujem životinju krišom. Rešila sam da je uzmem, otmem, ukradem, bilo šta. Uz pomoć donatora sakupila sam novac koji mi je tražio i otkupila sam kobilu od njega. Kobilu je pre „primopredaje“ odveo na Avalu, gde je bila ošugana po glavi, bila je u blatu do kolena, jela je seno i kukuruz iz tog blata. Tako ju je i ubio“, priča Natalija!
24. avgusta 2012. godine Natalijina kobila je uginula, od previše hrane koju joj je navodno Mitić davao jer je svoje konje držao u susednim boksovima.
„Zvali smo policiju. Policija kaže da je nadležna komunalna. Komunalna kaže da je nadležna veterinarska inspekcija. Veterinarska prosleđuje na policiju. I tako u krug. Ima nemalo dokumenata, zapisnika u policiji,.. Direktor Hipodroma ga je i izbacio, ali sa privatnog dela ne može“, objasnila nam je Natalija.
Kako je i Blic nedavno preneo, Mitić je do nedavno bio zaposlen u JP “Hipodrom”. Po novoj sistematizaciji je dobio otpremninu i neće više biti zaposlen.
”Gledao sam njegov rad i učinak, ali tek sada su neke stvari počele da izlaze na površinu. Čvrsto stojim uz udruženja koja su podnela prijavu”, rekao je Dejan Vujičić, v.d. direktora Hipodroma za Blic.
Da bi sačuvali ostale nedužne konje, pokrenuli su peticiju “Spasimo konje iz neregistrovanog kluba “Singidunum” i dosad je prikupljeno preko 1.000 potpisa.
Kako će nadležni odreagovati, ostaje da vidimo, a do tada vas molimo da pružite podršku Nataliji, njenoj borbi, podržite pravo na život nedužnih konja i POTPIŠETE PETICIJU!

Foto: Privatna arhiva

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBuba je ženka francuskog buldoga, koju su vlasnici izbacili iz automobila. Sad treba NAŠU POMOĆ!
Sledeći tekstKada se stare kosti umore…

20 KOMENTARA

  1. Zatvorite idiota za uvijek i to u staju punu govana i smrada, bez vode i hrane.Naka crkne polako.

  2. Svet u kome zivimo,postaje sve gori i gori.Nadam se,da ce konji biti spaseni.I nadam se da ce se nasa drzava, ubuduce pozabaviti zakonom sto se tice,kaznjavanja vlasnika koji nanose bol svojim “ljubimcima”.

  3. Ova devpjka koja je napricala sve ovo laze i to su izmisljotine iz mrznje!dodjite svi vi koji mislite da ova devojka govori istinu da se uverite sami kako izgledaju ti konji i kako se ponasa osoblje!ljudi ovde se radi o osveti i mrznji danas posle sve te afere nista se nije desilo sva ta prica je izmisljena!izvolite dodjite svi ste dobro dosli!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime