Naslovna VESTI PSI ČEKANJE DUGO 90 GODINA – Hačiko i Ueno ponovo ZAJEDNO!

ČEKANJE DUGO 90 GODINA – Hačiko i Ueno ponovo ZAJEDNO!

0
Pas Hačiko sa vlasnikom

Najpoznatiji i možda najpopularniji pas na svetu po imenu Hačiko najzad je ponovo sa svojim voljenim čovekom. Bili su razdvojeni 90 godina.

Pas Hačiko sa vlasnikom

Podsećamo na jednu o najčuvenijih i najdirljivijih priča o vernosti i ljubavi psa prema čoveku. Hačiko, akita je pas koji je poznat u svetu zbog toga što je više od 9 godina čekao svog vlasnika profesora Uena koji je iznenada preminuo. Hačiko je svakodnevno pratio svog vlasnika na putu od kuće do željezničke stanice i nepogrešivo čekao svog čoveka kada bi se ovaj vraćao sa posla.

Pročitajte i ovo: POMOĆ JE STIGLA PREKASNO! Premršavo štene nije uspelo!

Pas Hačiko sa vlasnikom

Jednog dana, profesor Ueno se nije vratio. Umro je tokom predavanja. Hačiko je nastavio da svakoga dana dolazi i čeka. Ostao je na stanici i čekao dugih 9 godina nadajući se da će se jednog dana pojaviti čovek koga je toliko voleo. Ljudi su ga hranili i čuvali ali on nije želeo da napusti stanicu sve dok nije umro.

Pročitajte i ovo: PRETUČEN I IZBAČEN NA ULICU! Komšije ne žele da se mešaju!

Pas Hačiko sa vlasnikom

Verni Hačiko je godinama kasnije dobio i spomenik u Šibuji gde je proveo godine u nadi. Njegova priča o odanosti i ljubavi bila je inspiracija za mnoge koji su se odlučil da imaju psa za pratioca. U znak sećanja na ovu priču, Tokijski univezitet je 2015. godine kada je navršeno 90 godina od smrti profesora Uenoa i 80 godina od smrti Hačika postavio spomenik koji je simbolično ujedinio dva prijatelja. Čekanje Hačika je sada završeno na ovom svetu. Verujemo da su se ova dva prijatelja već našla na mnogo boljem mestu.

Pas Hačiko sa vlasnikom

Izvor:  japantoday.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRETUČEN I IZBAČEN NA ULICU! Komšije ne žele da se mešaju!
Sledeći tekstNESREĆNA SUDBINA MAJUŠNE GEM – Sićušna i predivna čeka novu priliku.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime