Naslovna VESTI CEZAR PONOVO ŽIVI U SLOBODI I OSEĆA SUNCE – Godinama patio u...

CEZAR PONOVO ŽIVI U SLOBODI I OSEĆA SUNCE – Godinama patio u „PRSLUKU ZA MUČENJE“

0
Cezar je najzad slobodan

Cezar je mrki medved koji je godinama patio u mraku, kavezu u zarobljeništvu kakvo ne zaslužuje ni jedno živo biće. Čovek je ponovo pokazao svu svoju okrutnost i nezasitu potrebu da zarad svojih potreba muči i ubija. Cezar je spašen i ponovo živi u slobodi i oseća sunce.

Cezar je najzad slobodan

U Kini postoji surovi običaj da se prikuplja medveđa žuč koja se potom koristi u spravljanju tradicionalnih lekova. Sam postupak prikupljanja žuči je neverovatno okrutan. Medvedi se hvataju kao mladunci, sputavaju u malim i tesnim kavezima. Potom im se ugrađuje cevčica u žučnu kesu kroz koju otiče žuč u posudu koja im je za telo pričvršćena primitivnom gvozdenom napravom nalik prsluku, koju nose celog života. Neki medvedi u ovim uslovima žive preko trideset godina!

Pročitajte i ovo: OVAJ POLICAJAC JE CAR – Pogledajte kakvu nam je lekciju održao!

Cezar je najzad slobodan

Animals Asia, organizacija koja se bori za prava životinja, nedavno je otkrila lokaciju na kojoj se obavljao ovaj besramni postupak mučenja životinja. Uspeli su da oslobode Cezara koji je godinama bio u zarobljeništvu na farmi, u prostoru u koji nikada nije dopiralo dnevno svetlo.

Pročitajte i ovo: KIKI JE SPREMAN ZA NOVI ŽIVOT – Poklonili su mu specijalna kolica!

Cezar je najzad slobodan

Cezar je prebačen u prihvatilište za medvede koji su oslobođeni ovakvih patnji gde je počeo njegov oporavak. Nekoliko meseci kasnije, Cezar je bio spreman za svoj prvi izlazak u slobodu koju nikada nije doživeo. Danas, ovaj napaćeni medved ima priliku da uživa u Suncu, kupa se i pliva i uživa u prihvatilištu koje je prilagođeno potrebama medveda. Nažalost, Cezar kao mnogi drugi spaseni medvedi nikada neće moći da bude vraćen u prirodu. Ali, za utehu, oni će ostatak život provesti bez mučenja i u slobodi.

Cezar je najzad slobodan

Ne zaboravite, trenutno je više od 10.000 medveda u zatočeništvu i mučeni su zarad profita ljudi koji nemaju milosti.

Izvor:  thepetneeds.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOVAJ POLICAJAC JE CAR– Pogledajte kakvu nam je lekciju održao!
Sledeći tekstCRNU PAHULJICU NIKO NEĆE! Ova kujica kao da je prokleta!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime