Naslovna PETOPEDIJA PSI DA LI MOJ PAS ZNA KAD SAM PIJAN?

DA LI MOJ PAS ZNA KAD SAM PIJAN?

0

Ako se sećate tinejdžerskih dana kada ste pokušavali da se provučete pored roditelja, a da ne primete kako ste popili malo više alkohola na žurki kod prijatelja, znate da niste imali baš puno uspeha.

E, vaš pas je kao i vaši roditelji. Uvek vas „provale“. Srećom po vas, on vas neće preterano osuđivati ali nemojte biti u zabludi, mnogo je znakova po kojima on zna da ste „pod gasom“.

LOMILI MU NOGE DA SE NE BI MRDAO! Mladunče lava preživelo GOLGOTU!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

OSTAVILI GA NAKON 14 GODINA: Želeli da uživaju u penziji bez da brinu o psu!

Čudan miris
Poznato je da psi imaju bolje razvijeno čulo mirisa od ljudi. Neki izvori govore da je ono čak 40 puta jače! Zato i namirišu…sve. Ako mogu da nanjuše prisustvo karcogenih ćelija ili trudnoću, lako će namirisati alkohol u vašem dahu pa čak i u porama kože. Od svog psa ne možete ništa sakriti!

Govor tela
Ako ste pod dejstvom alkohola sva je prilika da ćete se kretati i ponašati drugačije. Vaš pas će to primetiti. Vaš glas može biti za nekoliko oktava viši. Možda ćete se duže zadržati ispred frižidera ili ćete bezuspešno tražiti svoj telefon. Ako se smejete više nego obično i to mu je znak da se dešava nešto čudno. Može se dogoditi da naletite na stolicu, sapletete se ili nespretno pokušavate da skinete odeću. Svaka promena u vašem ponašanju i kretanju njemu je signal da se sa vama dešava nešto čudno.

Promene u komunikaciji
Ako ne pripadate onoj kategoriji ljudi kod koje alkohol izaziva agresivnost, verovatno ćete biti mnogo topliji i prisniji u kontaktu sa svojim ljubimcem. Pas će biti u najmanju ruku zbunjen vašom iznenadnom potrebom da ga jurite po kući kako bi ga zagrlili. Nenadano iskazivanje ogromne naklonosti i ljubavi koju inače u „treznom“ stanju ne pokazujete, za njega može biti signal da nešto nije u redu. Nemojte biti začuđeni ukoliko pokušava da pobegne iz vašeg zagrljaja. Ako ste u mogućnosti, probajte da minimizirate bilo kakve nekontrolisane pokrete i ponašanje oko svog psa. On zna da nešto nije u redu, ali nemojte mu davati dodatni povod da se oseća uplašeno ili ugroženo.

Promene u rutini
Ukoliko ste navikli psa da pred spavanje idete u šetnju, u ovom stanju teško da ćete sprovesti ovu dnevnu rutinu. I to predstavlja znak da se dešava nešto čudno. Naravno, tu je i čuveni „dan posle“. Na prvom mestu, spavaćete duže. Buđenje je opterećeno mamurlukom koje se ogleda u glavobolji, sporijem i otežanom kretanju, preskakanju nekih uobičajenih postupaka, manjkom ili izbegavanjem komunikacije… Budite sigurni, vaš pas će to prvi primetiti. Ono što je dobro, on vam neće prigovarati kao što će to učiniti vaša žena. Ako ga odmah odvedete u šetnju, eto dvostruke koristi: izbeći ćete neprijatna pitanja i loše odgovore, a šetnja na svežem vazduhu će pomoći da posledice pijanstva brže nestanu.

NE ZABORAVITE DA PSI NE SMEJU PITI ALKOHOL
Alkohol ima veoma loš uticaj na zdravlje pasa. U zavisnosti od količine koju unese, mogu se razviti mnogobrojni problemi, pa stanja koja uzrokuju smrt. Sva alkoholna pića držite van domašaja pasa. Iako im se ukus i miris ne sviđaju, radoznalost može da dovede do ozbiljnih posledica. Pogotovu obratite pažnju na razne poslastice koje sadrže alkohol, kao i na voćne likere.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMEDVED KRENUO DA ULAZI U AUTO: Vlasnici IZBEZUMLJENO VRIŠTALI! (VIDEO)
Sledeći tekstOD SIGURNE SMRTI DELILE SU GA SEKUNDE: Njegova SUDBINA potresla mnoge!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime