Naslovna VESTI MAČKE DANAS JE DAN KASTRACIJE: Osvesti se, pomozi i kastriraj mačku!

DANAS JE DAN KASTRACIJE: Osvesti se, pomozi i kastriraj mačku!

0
DAN KASTRACIJE petface

27. maj se u svetu obeležava kao DAN KASTRACIJE mačaka! Danas, glasnije nego obično, treba da budemo njihov glas. Jer, da podsetimo, od jedne nekastrirane mačke i njenog potomstva kroz godinu dana može doći na svet više od 10 mačaka, što kroz razdoblje od sedam godina doseže brojku od neverovatnih 300.000 mačaka.

Pročitajte još:
Hrvatska: Nakon 4 dana staricu (78), koja boluje od demencije, pronašao pas!

Čak 9.500 uličnih maca kastrirano je zahvaljujući saradnji više od 800 veterinarskih ambulanti u SAD-u. Uz SAD, Južnu Afriku i Kanadu, ove godine i Hrvatska se priključila ovom međunarodnom humanom programu.

DAN KASTRACIJE petface

– Potaknuti sve većom osviještenosti naših sugrađana o potrebi kastracije kućnih ljubimaca te činjenicom da ne postoje projekti kastracije uličnih mačaka na razini države ili gradova, udruga Prijatelji životinja simbolično obilježava taj važan pomak u svijesti naših sugrađana. Na DAN KASTRACIJE, 27. maja, veterinarske ambulante u Zagrebu, Čakovcu i Sisku o svojemu trošku kastriraće po dvije mace s ulice, rekli su iz ovog hrvatskog Udruženja!

Pročitajte još:
HRVATSKA: 12 godina Benito je bio vezan za drvo! Sada je spasen i traži dom!

DAN KASTRACIJE petface

Samo tokom 2015. godine, putem prijavnice preko „Prijatelja životinja“, besplatno je kastrirano više od 200 mačaka, a po povoljnijoj ceni i dvostruko više.

Obeležavajući Međunarodni DAN KASTRACIJE uličnih mačaka, „Prijatelji životinja“ pozivaju sve koji su voljni da pomognu mačkama u zajedničkom dvorištu ili na ulici, da se jave preko prijavnice na www.prijatelji-zivotinja.hr.

BRAVO ZA KOMŠIJE, A MI?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOdeljenje drugog razreda otvorilo je štand sa limunadom, kako bi prikupili novac za bolesnog psa njihove učiteljice!
Sledeći tekstAko imate ovu mačku, kod vas u domu je UVEK ŽURKA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime