Naslovna VESTI MAČKE ZAGRLJAJ U SVAKOJ PRILICI: Ljubav velike mačke i najvažnijeg čovek njenog života

ZAGRLJAJ U SVAKOJ PRILICI: Ljubav velike mačke i najvažnijeg čovek njenog života

0
ZAGRLJAJ U SVAKOJ PRILICI

Fotografije koje ćete imati prilike da vidite su zaista neverovatne. Neverovatna je i priča o prijateljstvu i ljubavi koje se razvilo između dve potpuno različite vrste živih bića, lava i čoveka. Lavica Sirga, u slučaju Valentina Grunera ne poznaje pojam socijalne distance. Ona koristi svaku priliku da se zagrle.

ZAGRLJAJ U SVAKOJ PRILICI

Sirga je rođena u nesretnim okolnostima. Njeni roditelji su stalno uznemiravali stanovnike slea u Bocvani i doneta je odluka da se lavovi presele. Međutim, adaptacija na novoj teritoriji nikako nije uspevala pa su vlasti odlučile da ih eutanaziraju. U međuvremenu, rodila se Sirga.

ZAGRLJAJ U SVAKOJ PRILICI

Pročitajte i ovo: MISLILA DA JE MRTAV! Žena učinila ono što niko nije uradio.

Brigu o siročetu je preuzeo Gruner sa namerom da sprovede jedan eksperiment. Želeo je da odgaji „društveno inteligentnu“ zver.

ZAGRLJAJ U SVAKOJ PRILICI

Sirga je svoju mladost provela u učenju sa Grunerom. Zanimljivo je da ona nije „vaspitana“ kao domaća mačka, ljubimac. Ona živi u slobodi i lovi. Ne dozvoljava da joj prilaze drugi ljudi. Ali svaki susret Sirge i Grunera je dirljiv. Sirga ne propušta priliku da mu „skoči“ u zagrljaj i pokaže koliko ga voli. On je najvažniji čovek u njenom životu i to ne zaboravlja. Trenutno živi na teritoriji od 2.000 hektara.

ZAGRLJAJ U SVAKOJ PRILICI

Gruner ju je tokom odrastanja naučio da ne dira i ne napada ljude i domaću stoku, već da samo lovi životinje koje se nalaze u prirodnom okruženju i koje predstavljaju uobičajenu hranu. Na taj način, Sirga ne predstavlja opasnost po ljude i stoku kao što su to bili njeni roditelji.

Pročitajte i ovo: ŽENA KOJA JE NAPRAVILA ČUDO! Beskućnik i njegov povređen pas dobili pomoć!

Ovaj model „prevaspitavanja“ koji sprovodi Gruner, daje nadu mnogim drugim organizacijama koje se bave spasavanjem i očuvanjem lavova kao životinjske vrste koja je sve više ugrožena. Klimatske promene, gubitak teritorije zbog industrijalizacije i širenja ljudskih naseobina doveli su do toga da za ove veličanstvene mačke ima sve manje izvora uobičajene hrane. Zbog toga su sve češći slučajevi da mačke napadaju domaću stoku, ulaze u ljudska naselja i unose strah i neizvesnost.

ZAGRLJAJ U SVAKOJ PRILICI

Ukoliko bi se mogla uspostaviti sistemska obuka lavova, uz ograničenje kontakata i obzbeđenje dovoljno prirodnih resursa za samoodržive nastambe grabljivaca i ostalih životinja populacija lavova više ne bi bila ugrožena.

Izvor:  fascinatingthings.net

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMISLILA DA JE MRTAV! Žena učinila ono što niko nije uradio.
Sledeći tekstNELJUDI SE PONOVO POKAZALI: Ukrali su mu jedino što je imao – JASTUK!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime