Naslovna VESTI PSI Ukoliko ne pokupite izmet ljubimca, na osnovu DNK analize će vas pronaći...

Ukoliko ne pokupite izmet ljubimca, na osnovu DNK analize će vas pronaći – I KAZNITI!

1
DNK petface

„Zašto ja da skupljam za svojim psom kada već postoje hiljade lutalica koje vrše nuždu na ulici i za njima niko ne čisti“. Ovo je prema istraživanjima najčešći izgovor nesavesnih vlasnika kućnih ljubimaca.

Ako vam kažemo da samo 1 gram psećeg izmeta sadrži 23 miliona fekalinih bakterija, valjda ćete shvatiti koliko je bitno da konačno postanete ODGOVORNI VLASNIK!

PAŽNJA, BEOGRAĐANI: NN lica ostavljaju razmazan izmet na vratima neodgovornim vlasnicima!

Sve dok, čini nam se vlasnike „ne kazne po džepu“, ova tema će nekako i dalje ostati u domenu srpske mistike. Do tada, u Londonu nadležni su pronašli čini nam se savršeni metod kako stići do nesavesnih vlasnika i – kazniti ih!

DNK petface

Naime, kako prenose britanski mediji Opština Barking i Dagenham u istočnom Londonu najverovatnije će postati prva lokalna samouprava u Velikoj Britaniji koja će raditi testove DNK testove psećeg izmeta, kako bi ušli u trag neodgovornim vlasnicima koji nisu počistili za svojim ljubimcima.

BRAVO: Učenici 6. i 7. razreda pokrenuli inicijativu – obeležili pseći izmet na zelenoj površini!

Ideja je da se napravi baza DNK uzoraka, tako što će veterinari uzimati bris unutar obraza psa, koji će se slati u centralni registar. Kada se dogodi da terenske službe naiđu na izmet uzimaće uzorak, raditi DNK analizu, a zatim to upoređivati sa podacima iz registra. Procena je da će krivci moći da se pronađu sa tačnošću od 99,9 odsto tačnosti, a onda i kazniti sa 80 funti!

Oni međutim nisu prvi koji uvode ovaj sistem. On već postoji u nekim američkim gradovima, a rezultat je – nepočišćeni životinjski izmeti manji za 90 odsto!

Šta kažete za ovakav vid kazne neodgovornih vlasnika?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.