Naslovna VESTI PSI Ukoliko ne pokupite izmet ljubimca, na osnovu DNK analize će vas pronaći...

Ukoliko ne pokupite izmet ljubimca, na osnovu DNK analize će vas pronaći – I KAZNITI!

1
DNK petface

„Zašto ja da skupljam za svojim psom kada već postoje hiljade lutalica koje vrše nuždu na ulici i za njima niko ne čisti“. Ovo je prema istraživanjima najčešći izgovor nesavesnih vlasnika kućnih ljubimaca.

Ako vam kažemo da samo 1 gram psećeg izmeta sadrži 23 miliona fekalinih bakterija, valjda ćete shvatiti koliko je bitno da konačno postanete ODGOVORNI VLASNIK!

PAŽNJA, BEOGRAĐANI: NN lica ostavljaju razmazan izmet na vratima neodgovornim vlasnicima!

Sve dok, čini nam se vlasnike „ne kazne po džepu“, ova tema će nekako i dalje ostati u domenu srpske mistike. Do tada, u Londonu nadležni su pronašli čini nam se savršeni metod kako stići do nesavesnih vlasnika i – kazniti ih!

DNK petface

Naime, kako prenose britanski mediji Opština Barking i Dagenham u istočnom Londonu najverovatnije će postati prva lokalna samouprava u Velikoj Britaniji koja će raditi testove DNK testove psećeg izmeta, kako bi ušli u trag neodgovornim vlasnicima koji nisu počistili za svojim ljubimcima.

BRAVO: Učenici 6. i 7. razreda pokrenuli inicijativu – obeležili pseći izmet na zelenoj površini!

Ideja je da se napravi baza DNK uzoraka, tako što će veterinari uzimati bris unutar obraza psa, koji će se slati u centralni registar. Kada se dogodi da terenske službe naiđu na izmet uzimaće uzorak, raditi DNK analizu, a zatim to upoređivati sa podacima iz registra. Procena je da će krivci moći da se pronađu sa tačnošću od 99,9 odsto tačnosti, a onda i kazniti sa 80 funti!

Oni međutim nisu prvi koji uvode ovaj sistem. On već postoji u nekim američkim gradovima, a rezultat je – nepočišćeni životinjski izmeti manji za 90 odsto!

Šta kažete za ovakav vid kazne neodgovornih vlasnika?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst20 fotografija pasa: NAJBOLJI PRIJATELJI KOJI NE MOGU DA SE RAZDVOJE!
Sledeći tekstNeprijatno i bolno stanje psa u kojem mu VI morate pomoći!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime