Naslovna VESTI PSI BRAVO: Učenici 6. i 7. razreda pokrenuli inicijativu – obeležili pseći izmet...

BRAVO: Učenici 6. i 7. razreda pokrenuli inicijativu – obeležili pseći izmet na zelenoj površini!

0
pseći izmet petface

Kao vlasnici i ljubitelji životinja, možemo da tvrdimo da je jedna od stvari koja nas najviše naljuti – pseći izmet na zelenoj površini, javnim mestima, ulicama,.. Borba protiv neodgovornih vlasnika, koji svoje ljubimce puštaju da izmet vrše gde požele a da pri tome isti ne pokupe – izgleda kao borba sa vetrenjačama.

Izgleda da su ovo shvatili i mnogo mlađi sugrađani naše prestonice i da je došlo ono vreme kada ćemo početi da učimo od ovakvih sjajnih mališana. Naime, na zelenim površinama na Dunavskom keju u Beogradu osvanule se ceduljice sa porukama upućene – po svemu sudeći – nesavesnim vlasnicima pasa. Nekoliko desetina pobodenih tabli sadržale su istu poruku: Pazi, go*no!

Pročitajte još:
Ukoliko ne pokupite izmet ljubimca, na osnovu DNK analize će vas pronaći – I KAZNITI!

– Ovu inicijativu su osmilili i sproveli u delo moja ćerka Ivona i njeni drugari sa keja. Radi se o deci uzrasta 6. i 7. razred. Mi imamo psa i volimo pse, kao i većina ljudi ovde na keju, ali ljubav je i onaj momenat kada se sagneš i pokupiš pseći izmet. Ovo je podsetnik za sve nas koji “obožavamo” životinje da nije sve u šerovanju postova po fejsu. Sagni se, pokupi i podeli go*no svog psa sa kantom i tako dokaži ljubav za početak, napisala je Dora na svom Facebook profilu, ponosna mama jedne divne devojčice!

pseći izmet petface

Kako je i sama navela, očigledno je da ova deca prihvataju odgovornost za svoje ljubimce mnogo bolje od nas.

Maltene potpuno bela trava upozorila je sve one vlasnike koji ne kupe za svojim ljubimcima da su to mesta na kojima se deca igraju, mladi odmaraju i da kao takva treba i da ostanu!

Pročitajte još:
SJAJNO: Beograd dobija prve čistače psećeg izmeta!

Upravo na jedan problem, nastao kao posledica neodgovornosti, naišla je mama Vera koja je sa svojom ćerkicom krenula u šetnju. Tada je revoltirana, objavila na svom Facebook profilu, da je krajnje vreme da se neko pozabavi ovom temom, jer niko ne želi da jedno prelepo divno popodne i šetnju kraj reke pretvori u čišćenje psećeg izmeta!

Bravo dečice, vi ste naš ponos, i možda se vaš glas daleko čuje!

Foto: Facebook

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTRAINER: Zadovoljava ukus vaše mačke brinući o njenom zdravlju!
Sledeći tekstKako da i vaš pas postane OMILJENI KOMŠIJA?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime