Naslovna VESTI PSI DOBROTA JE BESPLATNA – Napušteni pas je dobio nežnost samo od jednog...

DOBROTA JE BESPLATNA – Napušteni pas je dobio nežnost samo od jednog beskućnika

0
Dobrota je besplatna

Često prolazimo ulicama i ne primećujemo svet oko nas. Fokusirani smo na svoje misli, obaveze i mobilne telefone. Nismo svesni ljudi i bića pored kojih prolazimo. Jedna scena iz malog američkog grada najbolje ilustuje činjenicu da je dobrota besplatna. Jedan čovek je pokazao da brige o sopstvenom životu nisu prepreka da pomognemo onima koji imaju manje sreće od nas.

Napušten pas na ulici

Niko nije primećivao psa koji je ležao na ulici. Pored njega se nalazio natpis: „Ne mogu više da brinem o psu. Neka ga neko uzme.“ Ono što je bilo posebno zastrašujuće, niko od mnogobrojnih prolaznika ni na koji način nije reagovao na ovaj poziv u pomoć.

Pročitajte i ovo: MOLIM VAS, ČUVAJTE GA I NEMOJTE GA TUĆI – Poruka jednog dečaka je rasplakala ceo svet

Samo je jedna žena za trenutak zastala, pročitala poruku, pomazila psa ali je potom produžila zaokupljena svojim brigama i mislima. Nedugo potom, pored psa u nevolji je prošao jedan beskućnik. Stao je kod psa, pažljivo pročitao poruku i produžio.

Beskućnik pomaže uličnom psu

Ali tu nije kraj ovoj priči o dobroti i ljubavi. Par minuta kasnije, beskućnik se vratio. Sa sobom je nosio plišanu igračku i hranu za psa. Počeo je da mazi i miluje psa, dao mu je hranu. “Imaš li ime? Gladan si? Mora da si jako gladan. Pronašao sam nešto hrane.“ – čuje se na videu koji svedoči ovom veličanstvenom činu dobrote.

Pročitajte i ovo: SIMBOL NADE, OPTIMIZMA I LJUBAVI – Šickova priča će vam ulepšati dan.

Da li smo zaboravili da smo ljudi? Jesmo li zaboravili da pružamo ljubav i pažnju onima koji je nemaju? Da li smo u trci za novcem i komforom zaboravili vrednosti koje nas čine savršenim božjim bićima?

Beskućnik pomaže uličnom psu

Najlepše stvari su često one koje su besplatne i koje zahtevaju samo jedan mali gest s naše strane. Ovaj beskućnik nas podseća da nismo sami na ovom svetu. Moramo pomagati jedni drugima. Bez obzira na to ko smo i koliko imamo, svako od nas ima nešto što može da ponudi drugima. Kao što je ovaj beskućnik pokazao, i najmanja gesta ljubavi i pažnje može da ima veliki uticaj na nekog drugog.

Zato, sledeći put kada budete prolazili pored nekog u nevolji, zastanite, potrošite malo vremena da pokažete malo ljubavi. Dobrota je besplatna.

Izvor:  universoanimali.it

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMOLIM VAS, ČUVAJTE GA I NEMOJTE GA TUĆI – Poruka jednog dečaka je rasplakala ceo svet
Sledeći tekstODANO SRCE PSA PREŽIVELO JE STRAHOTU RATA – Pas preživeo bombardovanje i ostao sa poginulim vlasnicima

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime