Naslovna Slajder vesti MOLIM VAS, ČUVAJTE GA I NEMOJTE GA TUĆI – Poruka jednog dečaka...

MOLIM VAS, ČUVAJTE GA I NEMOJTE GA TUĆI – Poruka jednog dečaka je rasplakala ceo svet

0
Pas Simon

Ova priča je dokaz bezuslovne ljubavi. Jedan dečak se odlučio na očajnički potez kako bi spasao i zaštitio svog malenog četvoronožnog prijatelja. Ostavio je svog psa Simona ispred jednog prihvatilišta u Meksiku sa potresnom porukom: Čuvajte ga i nemojte ga tući!

Psa Simona su tukli

Simon, je imao najboljeg vlasnika koji se može poželeti. Nažalost, ovaj mali dečak nije imao sreće sa svojim ocem. Otac je stalno tukao psa i često ga držao na ivici izgladnelosti. To je bio razlog koji je naterao dečaka da se odluči na potez očajnika. Svojim bolnim ali beskrajno nesebičnim postupkom spasao je Simona daljeg zlostavljanja.

Pročitajte i ovo: MICIKINE MUKE: Šefica “Amana” nema milosti za predobru macu.

Dečak je pored Simona ostavio kratko dirljivo pismo. U njemu se oprašta od svog prijatelja koga ostavlja u azilu kako bi ga spasao od očevog nasilja. “Ostavljam Simona, to je moj pas, ne želim da ga otac tuče, on mnogo plače jer ne dobija hranu. Ostavljam vam svoju ušteđevinu za tortilje”, kaže se u prvom delu pisma koje je nateralo Meksiko i ceo svet da plače.

Simon u azilu

U pismu dečak moli da Simona ne daju na usvajanje kako bi jednog dana mogao ponovo da dođe po njega. “Neka ga ne daju nikome na usvajanje”, navodi se u delu pisma. Uz Simona je ostavio ćebe i svoju ušteđevinu kako bi njegov pas mogao da živi dostojanstvenim i srećnim životom daleko od nasilja.

Pročitajte i ovo: TUGA I PATNJA NEVINIH ŽIVOTA: Nezamisliva realnost napuštanja i zlostavljanja koju ne smemo ignorisati

“Ne udarajte ga jer ga moj otac često udara. Simon mnogo jede. Nemojte ga dati nekome drugome, kada porastem, doći ću po njega”, dodaje dečak u svom pismu. U azilu su odličili da ispune sve dečakova želje. Naredne tri godine brinuli su o Simonu kao da je njihov sopstveni pas. Zbog njihove nežne brige i pažnje, Simòn je odrastao u srećnog i zdravog psa, sa prelepim belim krznom i vedrim duhom.

Simon je odrastao

Kada je dečak konačno ponovo posetio sklonište da bi video svog ljubimca, nažalost, Simòn je bio na veterinarskom pregledu. Ali dečak nije odustao od želje da se ponovo ujedini sa svojim najboljim prijateljem. Ostavio je još jednu nežnu poruku za Simòna i ponovo svoju ušteđevinu za Simonovu hranu.

 Izvor:  universoanimali.it

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMICIKINE MUKE: Šefica “Amana” nema milosti za predobru macu.
Sledeći tekstDOBROTA JE BESPLATNA – Napušteni pas je dobio nežnost samo od jednog beskućnika

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime