Naslovna VESTI PSI Ukrajina – Državna aukcija pasa zbog dugova vlasnika!

Ukrajina – Državna aukcija pasa zbog dugova vlasnika!

0

Verovatno mislite da ste čuli sve zgode i nezgode o psima, kao i da ne postoji dogodovština koja će vas ostaviti bez teksta? Reći ćemo vam da uvek postoji nešto što će vas šokirati! Naime, u Ukrajini su ljubimci platili dugove vlasnika! Da, da, dobro ste čuli! Ukrajinska vlada oduzela je dva psa od vlasnika i organizovala je internet aukciju kako bi bili isplaćeni njegovi dugovi.

Psi – pitbul i nemački ovčar, stavljeni su na aukciju državnog sajta za konfiskovanje dobara. Kako BBC navodi, početna cena nemačkog ovčara bila je 48$.  Ovakva aukcija državnog sajta za prodaju zaplenjene robe, izazvala je brojne kritike. Mnogi su prvo pomislili da je reč o šali, ali je ubrzo postalo jasno da su psi pravi.

Dok su se opozicioni članovi parlamenta protivili ovoj odluci, ministar pravde Denis Maljuška rekao je sledeće.

SA TEŠKIM TUMOROM u Bačkoj Topoli živela je sama, ŠUTIRALI SU JE I MALTRETIRALI!

Ugledao je psa u UŽARENOM AUTOMOBILU i učinio sve da ga spasi!

„Mi zaista moramo da oduzmemo ljubimce vlasnicima”, izjavio je za BBC ukrajinski ministar pravde Denis Maljuška. “Iako su odvedeni zbog nelikvidnosti njihovih bivših vlasnika, često se ispostavi da je to najbolje, pošto se prema ljubimcima loše postupalo.”

Zaplenjene kućne ljubimce često su otkupljivali vlasnik ili njihova rodbina za simboličnu sumu, rekao je ministar. Maljuška je predložio da se aukcije pasa privedu kraju i dodao da će sam kupiti jednog oduzetog psa.

Izvor: BBC Foto: BBC

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA: 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.