Naslovna VESTI PSI Evo kako da psu zaista budete najbolji prijatelj!

Evo kako da psu zaista budete najbolji prijatelj!

0
pas i vlasnik petface.jpg

Svi vlasnici pasa doživljavaju ove mile životinje kao svoje najbolje prijatelje. Međutim, često im otežavamo to prijateljstvo, a da toga nismo ni svesni. Zato, ukoliko zaista želite da vam vaš ljubimac bude najbolji prijatelj, potrudite se da promenite ove navike.

  1. Često pričate svojim ljubimcima i za to koristite reči umesto govora tela?

Da, ovo je vrlo česta pojava jer ljudi jesu vrsta koja voli da priča. Ipak, treba misliti na četvoronožnog prijatelja, pošto njima ovim postupkom otežavamo komunikaciju. Zato se potrudite da, što je više moguće, koristite govor tela, jer su psi vrlo vešti u „čitanju“ čovekovih pokreta.

  1. Volite da zagrlite svog psa?

Ovo je činjenica koja će mnoge iznenaditi, ali dokazano je da psi ne vole grljenje. Iako je ljudima to prirodan način pokazivanja emocija, psi to ne doživljavaju tako. Oni će vaš zagrljaj pre protumačiti kao pokušaj da pokažete svoju dominaciju. Sledeći put kada pokušate da zagrlite svog ljubimca, obratite pažnju na to da li pas naginje glavu suprotno da vas, izbegava kontakt očima, oblizuje se ili drži usta zatvorena. Svi ti signali će vam pokazati da je psu nelagodno u zagrljaju. U zamenu za zagrljaj, počeškajte ga po glavi i ponovo – BROJ 1!

  1. Često ste nervozni.

Da li vam se dešava da osetite kada je neka osoba nervozna, čak iako se to ne primećuje? Psi imaju istu tu sposobnost. Zato, što ste nervozniji vi, to će nervozniji biti i vaš ljubimac. Imajte to na umu sledeću put kada vaš pas počne da se ponaša napeto i frustrirano, i proverite sebe – kako se vi osećate. Vrlo je moguće da ćete primetiti slične simptome kao kod svog prijatelja.

Uz ove male korake, vaš pas će vas „pustiti“ u svoje svet prijateljstva 😀

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSRAMNO: Niko ne želi da mu iznajmi stan, jer ima pit bula! Odlučio – ostajemo na ulici obojica!
Sledeći tekstPODRŠKA KRALJEVČANIMA SA SVIH STRANA: „Uz vaše pse smo. POTPIŠITE PETICIJU!“

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime