Naslovna VESTI PSI Vlasnik rekao veterinaru da uspava psa jer je SUVIŠE GLUP

Vlasnik rekao veterinaru da uspava psa jer je SUVIŠE GLUP

0

Sa 18 godina, Figi je počeo da pravi nezgode u svom domu, a njegovi vlasnici su odlučili da to više ne trpe. Odveli su ga na veterinarsku kliniku da ga uspavaju, a dok su odlazili, rekli su osoblju da je glup i da je to deo razloga zašto ga napuštaju.

glup petfaceOsoblje na klinici je još jednom pogledalo starog psića i odmah su se zaljubili, zbog čega su odlučili da ga nikako ne uspavljuju.

Nakon što su izvršili veliki broj testova i ispitivanja, utvrđeno je da je Figi slep, ima artritis i usta punih zuba koji trule. Ali uprkos svemu tome, i dalje je bio veoma zdrav za jednog osamnaestogodišnjeg psa i apsolutno nije bilo potrebe za uspavljivanjem.

Pročitajte još: Sve što treba da znate o ishrani starih pasa!

Umesto toga, kontaktirali u prihvatilište za starije pse kako bi se raspitali ima li mesta i za Figija. Nakon što su dobili potvrdan odgovor, ovaj predivni dekica je prebačen u San Francisko na dalju negu.

S obzirom na to da je Figi bio slep i da je prošao kroz dosta toga, mesto što su ga stavili u prihvatilište, njegova osnivačica, Šeri Franklin, odvela ga je kući kako bi se lakše prilagodio gde je shvatila da nimalo nije glup.

glup petface– Bio je prava bubica i spavao je sklupčan ispod moje ruke. Obožavam ga, rekla je Franklin.

Figi je bio neželjeni pas, ali je ubrzo došao do privremenog smeštaja, zatim i za samo četiri dana do svog stalnog doma.

Postavljen je na sajt prihvatilišta kao veoma star i bolestan pas kojem treba dom kako bi u njemu proveo svoje poslednje dane. Žena po imenu Ejlin koja je je udomila brojne takve pse iz istog prihvatilišta, odmah je uočila Figijev profil i znala je da želi da ga uzme.

Pročitajte još: Stiv je udomio 10 životinja – sve su starije i sa nekim hendikepom!

– Postojalo je nešto u vezi sa njim što me je dozivalo. On će biti naš peti stariji anđeo, rekla je Ejlin.

Franklin je odmah znala da će Ejlin biti savršen par Figiju i odvela je starijeg psa u svoj stalni dom što je pre mogla. Figi je sada u svojoj novoj porodici, zajedno sa gospođicom Abi iz istog prihvatilišta. Njihova mama ih obožava i provodi svaki slobodan trenutak sa njima iako zna da neće biti dugo zajedno.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.