Naslovna VESTI PSI Vlasnik rekao veterinaru da uspava psa jer je SUVIŠE GLUP

Vlasnik rekao veterinaru da uspava psa jer je SUVIŠE GLUP

0

Sa 18 godina, Figi je počeo da pravi nezgode u svom domu, a njegovi vlasnici su odlučili da to više ne trpe. Odveli su ga na veterinarsku kliniku da ga uspavaju, a dok su odlazili, rekli su osoblju da je glup i da je to deo razloga zašto ga napuštaju.

glup petfaceOsoblje na klinici je još jednom pogledalo starog psića i odmah su se zaljubili, zbog čega su odlučili da ga nikako ne uspavljuju.

Nakon što su izvršili veliki broj testova i ispitivanja, utvrđeno je da je Figi slep, ima artritis i usta punih zuba koji trule. Ali uprkos svemu tome, i dalje je bio veoma zdrav za jednog osamnaestogodišnjeg psa i apsolutno nije bilo potrebe za uspavljivanjem.

Pročitajte još: Sve što treba da znate o ishrani starih pasa!

Umesto toga, kontaktirali u prihvatilište za starije pse kako bi se raspitali ima li mesta i za Figija. Nakon što su dobili potvrdan odgovor, ovaj predivni dekica je prebačen u San Francisko na dalju negu.

S obzirom na to da je Figi bio slep i da je prošao kroz dosta toga, mesto što su ga stavili u prihvatilište, njegova osnivačica, Šeri Franklin, odvela ga je kući kako bi se lakše prilagodio gde je shvatila da nimalo nije glup.

glup petface– Bio je prava bubica i spavao je sklupčan ispod moje ruke. Obožavam ga, rekla je Franklin.

Figi je bio neželjeni pas, ali je ubrzo došao do privremenog smeštaja, zatim i za samo četiri dana do svog stalnog doma.

Postavljen je na sajt prihvatilišta kao veoma star i bolestan pas kojem treba dom kako bi u njemu proveo svoje poslednje dane. Žena po imenu Ejlin koja je je udomila brojne takve pse iz istog prihvatilišta, odmah je uočila Figijev profil i znala je da želi da ga uzme.

Pročitajte još: Stiv je udomio 10 životinja – sve su starije i sa nekim hendikepom!

– Postojalo je nešto u vezi sa njim što me je dozivalo. On će biti naš peti stariji anđeo, rekla je Ejlin.

Franklin je odmah znala da će Ejlin biti savršen par Figiju i odvela je starijeg psa u svoj stalni dom što je pre mogla. Figi je sada u svojoj novoj porodici, zajedno sa gospođicom Abi iz istog prihvatilišta. Njihova mama ih obožava i provodi svaki slobodan trenutak sa njima iako zna da neće biti dugo zajedno.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstGLUMCI, PEVAČI, NOVINARI: Naše poznate ličnosti pokrenule VIDEO kampanju „STOP PETARDAMA“!
Sledeći tekstUginuo pas, koji je neuhranjen, mesecima živeo sa metalnom cevi oko vrata!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime