Naslovna VESTI PSI Goran Jevtić: U mešanku Milicu se odmah zaljubio, jer je NIKO DRUGO...

Goran Jevtić: U mešanku Milicu se odmah zaljubio, jer je NIKO DRUGO NIJE HTEO!

0
Goran jevtić petface

Jedan od naših najboljih pozorišnih glumaca u poslednjih nekoliko decenija! To će vam reći mnogi koji su bar jednom pogledali predstavu u kojoj igra Goran Jevtić! Ovaj šarmatni glumac ima i jednu ogromnu ljubav – mešanku Milicu!

Stara četiri godine, Milica šeta levo-desno i kada je na ulici, stalno gleda prolaznicima u ruke nadajući se da nose neku hranu. Najviše voli da stoji ispred jedne picerije na Vračaru jer je „miris hrane opija“, a drugo omiljeno mesto joj je „Kultura bar“.

– Ma znaš šta, pas i vlasnik uvek se sami nađu, nema tu nikakve odluke, kaže Goran za „Magazin Pas“.

Aleksandra Kovač: Kada bi ljudi učili od pasa, svet bi bio lepše mesto!

Susret se dogodio pre četiri godine, kada je Goran zapravo video Miličinog brata, koji nije ličio na nju. Onda su mu rekli da je ostala još jedna ženka, koju niko neće da uzme zbog pola. Tako je Milica od prvog trenutka bila Goranov favorit.

– Ti vidiš nešto svoje lično na njoj, odmah uočiš da ona ne voli mnogo da joj se naređuje, i tu smo se prepoznali. Kasnije sam je i vaspitavao da bude svoja ličnost, da sad ne bude sve samo trepće, nego da ona ipak ima i nešto svoje. Njena priroda je mirna, dobra, pitoma. Ona je divan i miran pas za razliku od moje energije koja bi stalno nešto lutala. Tako da mene Milica smiruje i spušta. Stvarno mislim da se pas i vlasnik uvek nađu. Milica nikome ne donese odmah igračku kad dođe u kuću, to radi samo mojoj prijateljici Ani – zato što zna da to kod Ane pali. Sa druge strane, neverovatno, psi imaju tu jednu intuitivnu inteligenciju koja meni prija i zato sam uvek više voleo pse nego neke druge životinje. Dakle, postoji nešto što je intuitivna inteligencija, kaže Goran!

Goran jevtić petface

Takođe, od nje je Goran, kako kaže, naučio disanje.

– Učiš od njih da ti zapravo disanjem možeš da se umiriš, smiriš… Sad pričam i o glumi. Užasno je važno, jer u glumi ti zapravo svaki put kada praviš neku ulogu, važno je da znaš kako taj lik diše. I ako je njegovo disanje na kratkom dahu ili ubrzano, onda su njegove rečenice drugačije. A rečenice uvek odaju karakter onoga kog igraš, a karakter uvek pokreće celu radnju. A i generalno, u različitim situacijama različito dišeš. Gledam nekad nju kako diše kad je odmorna, kako kada nije, kako kada se iznervira… možeš dušu da joj vidiš kroz disanje, objasnio je!

Imaju i one „crne trenutke“. Kaže, kada dođe kući, ako je malo spustila glavu, ne vrti repom ili ne dolazi da ga pozdravi – odmah gleda šta nije u redu. Zna, kaže, da je nešto uradila. Kada putuje, kaže, ljuti se.

MAJA VOLK: „Na sahrani ljubimca, Badija, prisustvovao je čitav komšiluk“!

– Nema te ljutnje koja ne može da se kupi nečim ukusnim. Znaš, njihov karakter je u tom smislu toliko slab da svačim možeš da ih kupiš. A i kada putujem, ona obično ide na selo. Potpuno je fascinantno, ona tamo odmah postaje seoski pas, stoji na kapiji, laje na kokoške, dovikuje se sa drugim kučićima, ali čim dođe ovde, promeni ponašanje. Ja koji sam kao dete odrastao na selu kod deke i bake, bio sam isti. Na selu je bilo jedno, u gradu potpuno drugo, objasnio je glumac!

Inače, Milica je sa Goranom igrala u „Paradi“. Uživali su zajedno, jedino je mrzela da nosi kostime. Kaže, ona nema ideju da je žensko! DIVNI SU!

Izvor: magazin Pas, foto: Aron Marinković

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOva žena je imala fobiju od pasa, a onda je u pomoć uskočio retriver HARI!
Sledeći tekstDevojčica nije imala fotografije izgubljenog psa, pa ga je NACRTALA i UPALILO JE!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime