Naslovna VESTI PSI Ova žena je imala fobiju od pasa, a onda je u pomoć...

Ova žena je imala fobiju od pasa, a onda je u pomoć uskočio retriver HARI!

0
hari petface

Nije lako živeti ni sa jednom fobijom, pogotovo ako taj strah potiče od pasa. Iako izgleda neverovatno da se neko može plašiti četvoronožnih ljubimaca, moguće je. Priča o Iv Čejs koja je izlečila fobiju od pasa, dolazi iz Engleske. Naravno, imala je veliku pomoć malenog zlatnog retrivera po imenu Hari! 🙂

Vraćajući se mislima u detinjstvo i ranu mladost, Iv konstatuje i priznaje da ima fobiju od pasa. U nekoliko situacija, njen strah se mogao „opipati“ i stalno se povećavao.

– Bez ikakvog upozorenja, psi su se pojavili na plaži, nakostrešeni i spuštenih glava. Grupa napuštenih pasa je počela da reži i da nas prate dok smo bile grupa tinejdžerki koja se vraćala sa zabave, priča Iv.

hari petface

Njen strah od pasa, kaže, nije bio iracionalan. Psi su ignorisali sve devojke osim nje i počeli su da kruže. „Nemoj da trčiš“, rekle su joj drugarice. Pokušala je da ih posluša ali je instikt za preživljavanjem govorio drugačije i počela je da trči. Sakrile su se u baraci koju nisu smele dva sata da napuste zbog pasa koji su čekali ispred.

Pročitajte još: KO JE ZA ZAGRLJAJE: Retriverka Lobotin svakog dana deli zagrljaje na ulici!

– Strah od pasa ne možete sakriti nikako i ne znam otkad ga imam, kaže Iv Čejs i dodaje da bi možda  čak mogla da ga poveže sa drugim strahovima. Svakako, nisam odrasla u kući gde je pas bio ljubimac.

hari petface

Nije mogla da se opusti ni na jednom dog friendly mestu, a u pudli je mogla videti vuka predatora.

Pasa ima svuda i bila je svesna da se ovo mora promeniti, jer je fobija bila iscrpljujuća i ograničavajuća. Međutim, pse nikada nije mrzela, samo ih nije želela da bude u njihovoj blizini. U 30-tim godinama, strah je prešao na njeno troje dece, što nikako nije želela.

Pročitajte još: KAKVA EKIPA: Dva zlatna retrivera uvek dremaju sa usvojenim mačetom!

– Pre četiri godine smo se preselili u London. Majčinstvo me je promenilo, pa više nisam fobiju od pasa kao pre, ali je ipak bila prisutna.  

Njena najmlađa ćerka je bila jako nervozna i znala da je došlo vreme da okrene novi list i da pas dođe u njihov dom. Zlatni retriver Hari je stigao na jesen sa divnim, belim i mekanim krznom. U početku je to bio šok za Iv – pas je bio u njenoj kući!

– Sada ne mogu da zamislim život bez njega. Sa devet meseci je veliki i moćan pas sa divnim zubima, koje mu, verovali ili ne, redovno perem!  Verujem mu i on veruje meni, kaže Iv.

DIVNOOO! 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVIDEO: Šest stvari koje zna svako ko je UDOMIO ljubimca iz azila!
Sledeći tekstGoran Jevtić: U mešanku Milicu se odmah zaljubio, jer je NIKO DRUGO NIJE HTEO!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime